Πολιτική
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011 17:59

Α. Διαμαντοπούλου: Πάρα πολύ δύσκολο το 2012 για τη χώρα και την Παιδεία

Για μια «πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για τη χώρα και την Παιδεία» έκανε λόγο η Αννα Διαμαντοπούλου, αναφερόμενη στο 2012, απαντώντας σε επερώτηση του ΚΚΕ για τις επιπτώσεις της κρίσης στο χώρο της εκπαίδευσης.

Για μια «πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για τη χώρα και την Παιδεία» έκανε λόγο η Αννα Διαμαντοπούλου, αναφερόμενη στο 2012, απαντώντας σε επερώτηση του ΚΚΕ για τις επιπτώσεις της κρίσης στο χώρο της εκπαίδευσης.

Τόνισε πάντως ότι «η Παιδεία είναι η σπονδυλική στήλη του έθνους και του λαού» και συμπλήρωσε ότι «όλοι μας έχουμε μεγάλη ευθύνη για όσα γίνονται και όσα δεν γίνονται».

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο θέμα της εφεδρεία, σημειώνοντας πως με τη μορφή που έγινε έκλεισε τον κύκλο της.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης απευθυνόμενος στην υπουργό, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η γενική πολιτική της υπηρετεί τα κέρδη του κεφαλαίου και ανέφερε ότι σε αυτό υποτάσσεται και την εκπαίδευση.

«Δεν θέλετε να διαπλάθονται ισχυρές και ολοκληρωμένες προσωπικότητες, αλλά υποταγμένες, που θα αποτελούν φτηνό και ευέλικτο δυναμικό», είπε και διερωτήθηκε: «Για ποια δωρεάν παιδεία μας μιλάτε, όταν οι γονείς πληρώνουν πάρα πολλά για τις δραστηριότητες των παιδιών τους, δεν υπάρχουν παιδικοί σταθμοί και για τα φροντιστήρια σε Γυμνάσιο και Λύκειο τα νοικοκυριά πληρώνουν μια περιουσία;».

Απαντώντας του η κ. Διαμαντοπούλου είπε πως το ΚΚΕ παριστάνει ότι δεν συμβαίνει τίποτα και δεν λαμβάνει υπόψη του την δραματική οικονομική συγκυρία. «Μιλήσαμε για την κρίση το 1997, όταν εσείς υποσχόσασταν παραδείσους», αντέτεινε ο κ. Παφίλης.

Τέλος, σχολιάζοντας επιστολή πρυτάνεων προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να παρέμβει στα ζητήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, η υπουργός ανέφερε ότι το μόνο άρθρο του νόμου που εμποδίζεται στην εφαρμογή του αφορά την εκλογή των πρυτανικών αρχών και έκανε λόγο για παιχνίδια εξουσίας.

Παίρνοντας το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σημείωσε ότι η ιστορία δεν έχει σταματήσει και υπενθύμισε ότι και στο παρελθόν για διάφορους νόμους (όπως ο ν. 815 του 1980 για τα πανεπιστήμια) το ΚΚΕ και το φοιτητικό κίνημα έλεγαν να μην εφαρμοστούν, με μαζική αντίδραση και με όρους κινήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ