Πολιτική
Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2002 20:37

Υπόγειος τελικώς ο προαστιακός στο τμήμα Τρεις Γέφυρες - Ρέντη

Με αφορμή την δημοσιοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας για την ακύρωση της υπέργειας κατασκευής του προαστιακού σιδηροδρόμου στο τμήμα Τρεις Γέφυρες - Ρέντη, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, Αγγελος Μοσχονάς, σε ανακοίνωση του χαρακτηρίζει την απόφαση «ηχηρό ράπισμα στην ανεύθυνη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σε όλους τους τομείς».

Επισημαίνει ότι το δημοτικό συμβούλιο ζητούσε ο προαστιακός να γίνει υπόγειος, αλλά η κυβέρνηση το αγνόησε και «για μία ακόμη φορά δισεκατομμύρια δραχμές σπαταλήθηκαν σε μελέτες και προεργασίες ενός έργου που δεν θα γίνει ποτέ, και χάθηκε πολύτιμος χρόνος που καθιστά πια εξαιρετικά δύσκολο να γίνει το έργο υπόγειο, έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών δηλώνουν πως έχει ήδη ξεκινήσει η προκήρυξη διαγωνισμού για κατάρτιση μελέτης υπογειοποίησης στο επίμαχο τμήμα.

Η ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ για το ίδιο θέμα τονίζει ότι για την κάλυψη των κυκλοφοριακών αναγκών του προαστιακού σιδηροδρόμου, υλοποιείται ήδη εναλλακτικό έργο, το οποίο προβλέπει την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού διαδρόμου, εντός των υφιστάμενων ορίων του ΟΣΕ και χωρίς σημαντικές επεμβάσεις στις υφιστάμενες ισόπεδες διαβάσεις.