Πολιτική
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και τα Δωδεκάνησα. Ομως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα νότια πελάγη πολύ ισχυροί, που αργότερα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 24 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τρίτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές τις πρωϊνές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που αργότερα στα δυτικά και βόρεια τοπικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Σήμερα στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με βροχές και πιθανόν καταιγίδες, αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί, μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται νεφώσεις με βροχή και πιθανή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.