Αθλητικά
Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011 17:49

Κύπελλο Ελλάδας: Σώθηκε στο τέλος ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος κινδύνεψε να γίνει η πρώτη μεγάλη έκπληξη του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά στο τέλος κατάφερε να επικρατήσει της Καλλονής με 3-2 στη Μυτιλήνη και να πάρει την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δυο φορές στην αναμέτρηση, αλλά οι «κυανέρυθροι» δεν το έβαλαν κάτω. Ισοφάρισαν σε αμφότερες τις περιπτώσεις και έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί πέτυχαν και τρίτο τέρμα για να σφραγίσουν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση.

Η ομάδα της Μυτιλήνης προηγήθηκε στο 6ο μόλις λεπτό, όταν ο Τζιωρτζιόπουλος έκανε το σουτ, που αιφνιδίασε τον Σιδεράκη και κατέληξε έτσι στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Και σα να μην έφτανε αυτό για τον Πανιώνιο, στο 11’ ο Σκέμπρι κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Γουνδουλάκης δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Καλλονής, Σουλογιάννη.

Παρά την ψυχρολουσία, όμως, η απάντηση των παικτών του Ακη Μάντζιου στο γκολ των γηπεδούχων ήταν άμεση. Στο 15’ συγκεκριμένα ο Σάμαρης εκτέλεσε κόρνερ, ο Σουλογιάννης επιχείρησε λανθασμένη έξοδο και ο Σιόβας σκόραρε σε κενή εστία.

Η ισοφάριση του Πανιωνίου δεν πτόησε την ομάδα του Λουτσιάνο ντε Σόουζα, η οποία πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ με τον Μανούσο στο 42’. Ο Έλληνας επιθετικός πήρε την κάθετη πάσα από τον Μανουσάκη και με ψυχραιμία πλάσαρε τον Σιδεράκη.

Τρία λεπτά το 2-1 η Καλλονή φώναξε και για πέναλτι, όταν ο Καρακώστας ανατράπηκε στην περιοχή του Πανιωνίου, αλλά ο διαιτητής Γιάννης Παπαδόπουλος έδειξε «παίζετε».

Η Καλλονή μέχρι εκείνο το σημείο ήταν εμφανώς ανώτερη των αντιπάλων της και συνέχισε και στην επανάληψη να διατηρεί τα ηνία του αγώνα. Παρόλα αυτά, δέχθηκε εκ νέου γρήγορη ισοφάριση, καθώς επτά λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Σκέμπρι με όμορφο πλασέ στην κίνηση μετά από πάσα του Γουνδουλάκη έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος του 90λέπτου και κατά συνέπεια το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί ο Τσότσαλιτς με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 106’ -το είχε κερδίσει ένα λεπτό νωρίτερα ο Κούρντι- πέτυχε το νικητήριο γκολ για την ομάδα του Πανιωνίου.

Πάντως, οι της Καλλονής δικαιολογημένα διαμαρτύρονται για καθαρό πέναλτι, που δεν τους δόθηκε σε ανατροπή του Βλαστέλλη από τον Σιδεράκη στο 115’.