Κόσμος
Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011 13:12

Συρία: Διαψεύδεται η ανάληψη ευθύνης για τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας

Διαψεύστηκε η ανάληψη ευθύνης για τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας χθες στη Δαμασκό που κόστισε τη ζωή σε 44 ανθρώπους. Σε κλίμα οδύνης οι κηδείες των θυμάτων. Καταδίκη των επιθέσεων από τα Ηνωμένα Έθνη.

Διαψεύστηκε η ανάληψη ευθύνης για τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας χθες στη Δαμασκό που κόστισε τη ζωή σε 44 ανθρώπους. Η Αδελφότητα των Μουσουλμάνων της Συρίας αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε ανάμειξή της στις αιματηρές επιθέσεις.

Αρχικά μεταδόθηκε πως την ευθύνη των πολύνεκρων επίθέσεων ανέλαβε με μήνημά της στο διαδίκτυο, η Αδελφότητα των Μουσουλμάνων της Συρίας, ωστόσο λίγο αργότερα η ίδια η οργάνωση αρνήθηκε κάθε ανάμειξη, καταγγέλλοντας παραποίηση του ιστοτόπου της από την κυβέρνηση Ασαντ.

«Μία από τις ταξιαρχίες μας της Τζιχάντ του σουνιτικού κόμματος κατάφερε να πλήξει ένα κτήριο στην καρδιά της πρωτεύουσας μέσω μιας πετυχημένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από τέσσερις από τους καμικάζι μας προκαλώντας πολλούς νεκρούς και τραυματίες στις τάξεις των συμμοριών του (προέδρου Μπασάρ αλ) Ασαντ», ανέφερε ανακοίνωση που αναρτήθηκε νωρίτερα στο διαδίκτυο, όμως με νέο μήνυμά της η Αδελφότητα των Μουσουλμάνων διέψευσε ότι έχει οιαδήποτε εμπλοκή στις επιθέσεις αυτοκτονίας, κατηγορώντας το καθεστώς Ασαντ ότι «κατασκεύασε» την επίμαχη ανάρτηση.

Μάλιστα, μέλος του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου κατηγόρησε τη συριακή υπηρεσία πληροφοριών ότι απέκτησε παράνομα πρόσβαση στην ιστοσελίδα των Αδελφών Μουσουλμάνων, «ανεβάζοντας» την ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης.

Εν τω μεταξύ, σε κλίμα οδύνης έγιναν σήμερα οι κηδείες των θυμάτων, με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν να εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας στη Συρία και το Συμβούλιο Ασφαλείας να καταδικάζει τις επιθέσεις κάνοντας λόγο για «τρομοκρατικές ενέργειες».

Ο Μπαν Κι Μουν ζήτησε να σταματήσει η αιματοχυσία και κάλεσε την κυβέρνηση Ασαντ να εφαρμόσει το προτεινόμενο από τον Αραβικό Σύνδεσμο ειρηνευτικό σχέδιο.