Πολιτική
Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2010 12:40

Επιστροφή με κακοκαιρία

Με κακοκαιρία ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες λόγω των θυελλωδών ανέμων. Αυξημένη η κίνηση στις εθνικές οδούς.

Με κακοκαιρία ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Σποραδικές καταιγίδες παρατηρούνται στα δυτικά και χιόνια στα βόρεια ορεινά, ενώ οι θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι που πνέουν στα πελάγη έχουν προκαλέσει προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Απαγορευτικό απόπλου ισχύει στις πορθμιακές γραμμές Ρίου – Αντιρρίου και Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης και Ηγουμενίτσας - Πατρών. Καθυστερήσεις παρατηρούνται στις αναχωρήσεις των πλοίων από πολλά λιμάνια της χώρας.

Δεν έδεσε στο λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου το Ε/Γ- Ο/Γ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ», το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Λαύριο – Αγιος Ευστράτιος – Λήμνος – Καβάλα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στον προβλήτα του λιμανιού της Ρόδου προσέκρουσε ελαφρά κατά τον απόπλου το Ε/Γ - Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗ». Κλιμάκιο ειδικών επιθεωρεί το πλοίο.

Ανέβηκε η στάθμη των υδάτων στη Λευκάδα, την Ιθάκη και την Αμφιλοχία με αποτέλεσμα να πλημμρίσουν παραλιακοί δρόμοι.

Στις 3 το μεσημέρι ισχύει το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών στις εθνικές οδούς. Σε επιφυλακή η τροχαία για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων. Αυξημένη η κίνηση στη Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου. Κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω καραμπόλας στα Μέγαρα