Πολιτική
Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Πιθανότητα για ισχυρές χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα με σταδιακή εξασθένηση και ενίσχυση των νοτίων ανέμων στα πελάγη προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Πιθανότητα για ισχυρές χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα με σταδιακή εξασθένηση και ενίσχυση των νοτίων ανέμων στα πελάγη προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα από τα δυτικά. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά νότιοι 6 τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα βορειοδυτικά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και νωρίς το πρωΐ και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου καθώς και σε περιοχές της Στερεάς με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα. Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Θεσσαλίας με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα. Εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Πρόσκαιρες τοπικές νερώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 6 τοπικά7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το απόγευμα τοπικές βροχές. Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ που από το απόγευμα θα ενισχυθούν σε 6 τοπικά 7 Μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς που από το απόγευμα θα ενισχυθούν σε 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ κα από το απόγευμα νότιοι στα ανατολικά και νότια 6 τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και χιόνι κυρίως στα γύρω ορεινά και ημιορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά και τις πρωϊνές ώρες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά, προβλέπει για αύριο Τετάρτη των Θεοφανείων η ΕΜΥ.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7, στα πελάγη 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία η οποία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα κεντρικά και νότια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)