Αθλητικά
Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2002 20:13

«Η ΔΟΕ προωθεί την κατάργηση της ελληνορωμαϊκής πάλης»

Για «μαγειρέματα» της ΔΟΕ κάνει λόγο ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, όσον αφορά στο μέλλον της ελληνορωμαϊκής πάλης.

Σε σημερινή του ανακοίνωση, ο ΣΕΟ καταφέρεται εναντίον της ΔΟΕ και της αρμόδιας επιτροπής της που προωθεί την κατάργηση του συγκεκριμένου αγωνίσματος.

«Θα πρέπει να θυμίσουμε σε κάποιους ότι οι παραστάσεις στα περισσότερα μουσεία και στα ευρήματα της αθλητικής Ολυμπιακής αναδρομής απεικονίζουν την Ελληνορωμαϊκή Πάλη και το Παγκράτιο. Το Παγκράτιο δεν έγινε ποτέ Ολυμπιακό Αθλημα, ενώ την ίδια στιγμή έχουν εγκριθεί αθλήματα κινέζικων πολεμικών τεχνών που γεννήθηκαν από το Παγκράτιο.

Τώρα λοιπόν, κινδυνεύει το ιστορικότερο άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων να αντικατασταθεί με εμπορικότερο άθλημα. Πρόκειται για παλιό σχέδιο της ΔΟΕ που, εκτός του ότι παραχαράσσει την ιστορία και το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων, προσβάλλει βαθύτατα τη χώρα που γέννησε τον Ολυμπισμό, και το όνομα της οποίας φέρει το συγκεκριμένο άθλημα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΕΟ, που καλεί τους Ελληνες «Αθάνατους», την ΕΟΕ, τον υπουργό Πολιτισμού, τον υφυπουργό Αθλητισμού και την πρόεδρο της ΟΕΟΑ «Αθήνα 2004», να αντισταθούν στις ανιστόρητες επιδιώξεις εις βάρος του Ολυμπισμού.