Πολιτική
Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Σταδιακή εξασθένηση των νοτίων ανέμων στο Αιγαίο, τοπικές ομίχλες και υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σταδιακή εξασθένηση των νοτίων ανέμων στο Αιγαίο, τοπικές ομίχλες και υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τοπικές ομίχλες τις πρωϊνές και τις βραδυνές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 4 Μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ με ενίσχυση από το βράδυ στο Ιόνιο στα 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά και νότια 6 με 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Κατά τόπους στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Ανεμοι: Νότιοι 5 με 6 Μποφόρ και το πρωϊ τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Ανεμοι: Νότιοι 7 με 8 Μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά και νότια 6 με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αραιές νεφώσεις προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ κατά τόπους πυκνότερες με λίγες τοπικές βροχές στη Μακεδονία και τη Θράκη. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα το πρωΐ στα ανατολικά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ, στα πελάγη 7 με που τη νύχτα θα ενισχυθούν στο Βόρειο Αιγαίο. Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)