Αθλητικά
Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2010 10:04

Μαύρα σύννεφα πάνω από το Λιμάνι

Η κάκιστη εμφάνιση του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με την οδυνηρή ήττα από την ΑΕΚ έφεραν μαύρα σύννεφα πάνω από του Ρέντη. Ο Ζίκο νιώθει πλέον πολύ μεγάλη πίεση για την θέση του, ενώ ο Σωκράτης Κόκκαλης αναλαμβάνει δράση θέτοντας εκ νέου τους παίκτες και τον προπονητή προ των ευθυνών τους.

Η κάκιστη εμφάνιση του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με την οδυνηρή ήττα από την ΑΕΚ έφεραν μαύρα σύννεφα πάνω από του Ρέντη. Ο Ζίκο νιώθει πλέον πολύ μεγάλη πίεση για την θέση του, οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν στέκονται στο ύψος τους, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης είναι έτοιμος ν' αναλάβει δράση, ο κόσμος... βράζει δικαιολογημένα για μία ακόμη ήττα ενώ και οι μεταγραφές φαίνεται πως έχουν πάει πίσω.

Όταν ακόμη και ο Έντσο Μαρέσκα δεν μπορεί να εξηγήσει τι έγινε μέσα στο γήπεδο τότε ποιός μπορεί; Ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα γκολ και μετά επήλθε η πλήρης καθίζηση... Ήταν μία εμφάνιση που φυσιολογικά οδήγησε στην ήττα από την ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων, προκαλώντας την οργή των οπαδών των «ερυθρολεύκων».

Το μεγάλο πρόβλημα εστιάστηκε στον χώρο του κέντρου, όπου η απουσία του Ντουντού ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και όσο και αν προσπάθησαν οι Μαρέσκα και Κατσικογιάννης δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν όσο έπρεπε. Προβλήματα υπήρχαν και στα άκρα, στην ανάπτυξη αλλά και στην τελική προσπάθεια. Γενικά ο Ολυμπιακός προβλημάτισε αισθητά με την απόδοσή του αλλά και τη νοοτροπία που είχε στο ντέρμπι. Έδειχνε πως ήταν μία ομάδα δίχως πλάνο και προσανατολισμό μεσα στο γήπεδο...

Γι' αυτήν την εικόνα φέρνουν μεγάλη ευθύνη τόσο οι παίκτες όσο και το τεχνικό τιμ της ομάδας. Το «βαρύ πυροβολικό», παίκτες όπως οι Γκαλέτι και Ντιόγκο αποδείχθηκαν και πάλι κατώτεροι των προσδοκιών και των περιστάσεων. Αλλά και ο Ζίκο έμοιαζε... υπνωτισμένος και χαμένος στη... νιρβάνα του πάγκου του, με λάθη και περίεργους πειραματισμούς στην κατάρτιση της ενδεκάδας. Αποτέλεσμα το -5 από την κορυφή και η υπόθεση τίτλος έχει δυσκολέψει αρκετά...

Ανοικτή αμφισβήτηση για Ζίκο

Ο Ζίκο κατηγορείται πια ανοιχτά για τις επιλογές του. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μπορεί να... τελειώσει και σήμερα με το δίδυμο Μπάντοβιτς-Νινιάδη να είναι έτοιμο ν' αναλάβει. Βέβαια είναι σαφές πως εφόσον γίνει αυτό οι Μπάντοβιτς, Νινιάδης δεν θα ολοκληρώσουν την σεζόν αλλά θα βρεθεί άλλος προπονητής.

Ο Ζίκο κατηγορείται για τo ότι διάλεξε τον συγκεκριμένο αγώνα να εκτίσει την ποινή του ο Γκαλίτσιος, ότι δεν δίνει ευκαιρίες σε Στολτίδη, Λεντέσμα και Γ. Παπαδόπουλο, ότι δεν ξεκίνησε βασικό τον Ζαιρί καθώς και για τις αλλαγές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Επίσης του χρεώνουν ότι έδωσε 9 μέρες άδειας στους παίκτες του Ολυμπιακού, ενώ και το γεγονός ότι δήλωσε άγνοια για την συμμετοχή του Ντουντού σε φιλικό αγώνα δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητο. Σύμφωνα με το gazzetta.gr, o Ζίκο είναι σε δεινή θέση και το μέλλον του παίζεται, παρότι στον Ολυμπιακό επισήμως ανέφεραν πως δεν υπάρχει θέμα προπονητή... Υπάρχει πάντως μία πιθανότητα -που θεωρείται μικρή- να δοθεί στον Βραζιλιάνο μία ακόμη πίστωση χρόνου...

O Bραζιλιάνος τεχνικός εμφανίστηκε προβληματισμένος στη συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την ήττα ενώ αναφέρθηκε και στις αποψινές επιλογές του.

«Δυστυχώς είναι ένα πολύ δυσάρεστο αποτέλεσμα. Είχαμε να παίξουμε ένα ντέρμπι, αλλά οι παίκτες μου δεν μπήκαν με τη νοοτροπία που θα έπρεπε, έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους για δέκα λεπτά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στη συνέχεια δεν μπορούσαμε να γυρίσουμε το αποτέλεσμα», τόνισε ο Βραζιλιάνος προπονητής και πρόσθεσε:

«Δεν παίξαμε με τον τρόπο που ξέρουμε, δεν παίξαμε γρήγορα και με τη μία, αλλά κάναμε πολλές άστοχες σέντρες που διευκόλυναν την άμυνα της ΑΕΚ. Μετά το γκολ που πετύχαμε οι παίκτες μας ηρέμησαν, χαλάρωσαν και έδωσαν την ευκαιρία στην ΑΕΚ να πετύχει δύο γκολ. Πρέπει να είμαστε ψυχροί και να συνεχίσουμε τη δουλειά μας όπως έχουμε κάνει τόσο καιρό για να φτάσουμε στο στόχο μας».

Ερωτηθείς αν θεωρεί πως προετοίμασε σωστά την ομάδα του για το ντέρμπι, απάντησε: «Όλη η προετοιμασία δεν ξεκίνησε πριν από 1-2 μέρες, αλλά αρκετό καιρό πριν. Όλοι έχουμε λάβει πολύ σοβαρά την προετοιμασία για αυτό το ματς. Δεν υπάρχει θέμα όσον αφορά στην προετοιμασία. Το νεκρό διάστημα των παικτών δεν έχει να κάνει με την προετοιμασία μας. Μην ξεχνάτε πως έχουμε παίκτες που σιγά-σιγά επανέρχονται από τραυματισμούς και δεν μπορούν ακόμη να δώσουν αυτό που ξέρουν. Η ευθύνη είναι δική μου. Ξέρω καλά το νόμο του ποδοσφαίρου. Όταν η ομάδα κερδίζει, τα εύσημα ανήκουν στους παίκτες και όταν χάνει εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη. Δεν έχω ποτέ αποποιηθεί τις ευθύνες μου. Αν υπήρχαν ή αν έγιναν λάθη, να είστε σίγουροι πως για όλα αυτά φταίω εγώ. Ό,τι κάνω είναι για το καλό της ομάδας και για να βελτιώσω την απόδοσή της. Στους ποδοσφαιριστές δεν μπορώ να πω κάτι, προσπάθησαν πολύ αλλά δεν τους έβγαινε».

Όσο για το πώς αισθάνεται που η ομάδα του βρέθηκε μέσα σε δύο αγωνιστικές από το +1 στο -5 από την κορυφή, είπε: «Ο ¶ρης και η ΑΕΚ είναι δύο δυνατές ομάδες. Η ΑΕΚ κάνει πρωταθλητισμό, ενώ και ο ¶ρης είναι πολύ δυνατή ομάδα. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, αλλά χάσαμε. Πιο πολύ μας πονά που χάσαμε βαθμούς απέναντι στον Ηρακλή και τα Γιάννενα».

Για την επιλογή του να αφήσει εκτός αποστολής συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, ο Ζίκο απάντησε : «Ο Γκαλίτσιος είχε συμπληρώσει κάρτες και δεν μπορούσαμε να επιλέξουμε να εκτίσει την τιμωρία του στο επόμενο ματς, αφού θα λείπει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο Λεντέσμα ήρθε από χειρουργείο και δεν θεωρώ πως είναι έτοιμος. Ο Στολτίδης έμεινε για 40 μέρες χωρίς προπόνηση και μόλις τώρα γύρισε και άρχισε να γυμνάζεται με την ομάδα. Όπως και ο Γ. Παπαδόπουλος δεν είναι για μένα έτοιμος. Βεβαίως όταν χάνουμε ρωτάμε για τους παίκτες που δεν παίζουν και όταν κερδίζουμε ξεχνάμε τους υπόλοιπους. Δυστυχώς στην προπόνηση δεν είναι κανείς από σας για να μπορέσετε να κρίνετε».

Όσον αφορά την απουσία του Ντουντού ανέφερε πως δεν μπορεί να απαντήσει για το πότε θα επιστρέψει. «Δυστυχώς ακόμη πονά στο πόδι του και μέρα με τη μέρα θα δούμε πότε θα επιστρέψει», είπε ενώ αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση, όταν του είπαν πως ο Ντουντού τραυματίστηκε σε συμμετοχή του σε αγώνα επίδειξης. «Εγώ δεν δίνω άδεια σε κάποιον παίκτη για να αγωνιστεί σε τέτοια παιχνίδια. Η διοίκηση το κάνει. Δεν ξέρω τι κάνουν οι ποδοσφαιριστές στις διακοπές τους ή στις βόλτες τους. Δεν είμαι ο πατέρας τους, αλλά ο προπονητής τους. Εγώ κάνω σωστά και επαγγελματικά τη δουλειά μου».

Για τον Λούα Λούα: «Είναι ένας γρήγορος παίκτης, πολύ καλός. Καλό είναι που τον αποκτήσαμε γρήγορα και χωρίς να έχουμε προβλήματα. Όμως του λείπουν παιχνίδια και θέλω να πιστεύω πως σε δύο εβδομάδες θα μπορεί να μπει στις προπονήσεις για να παίρνει σιγά-σιγά παιχνίδια στα πόδια του», ενώ για τα μεταγραφικά αρκέστηκε να δηλώσει: «Αναμένουμε. Ξέρουμε πως η διοίκηση κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την ομάδα να βελτιωθεί».

Το κοουτσάρισμα του Ζίκο και η απόδοση του Ντιόγκο ήταν δύο απ' τα πράγματα που ενόχλησαν τον κόσμο του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Γι αυτό και οι αποδοκιμασίες σε βάρος του Βραζιλιάνου φορ την ώρα της αλλαγής του αλλά και στον Ζίκο για να... αφυπνιστεί και να προβεί σε αλλαγές. Ο κόσμος του Ολυμπιακού... βράζει με τους παίκτες και τον Βραζιλιάνο προπονητή.

Aναλαμβάνει δράση ο Κόκκαλης

Μετά τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης αναλαμβάνει δράση θέτοντας εκ νέου τους παίκτες και τον προπονητή προ των ευθυνών τους. Βέβαια δεν αναμένεται ν' αρκεστεί σ' αυτά... Οι πληροφορίες αναφέρουν πως επίκειται μία συνάντηση εφ' όλης της ύλης με τους συνεργάτες του. Το κυρίαρχο θέμα που θα συζητηθεί θα είναι αυτό του προπονητή.

Καθυστέρηση και με τις μεταγραφές

Και μετά τον Μπεν Αρφά τι; Στον Ολυμπιακό φαίνεται πως τα μεταγραφικά έχουν πάει πίσω μετά το... ναυάγιο με τον Γαλλοτυνήσιο άσο της Μαρσέιγ. Στο λιμάνι κοιτάζουν για λύσεις και από την Σούπερ Λίγκα -όπως αυτήν του Σκόκο που δείχνει πως... ξαναβγαίνει στην επιφάνεια- αλλά και από την Ευρώπη όπως του Πέντερσεν. Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νεότερα αναμένονται μετά το ματς με την Λάρισα...

πηγή: www..gazzetta.gr