Κόσμος
Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2010 10:43

Ιράκ: Επτά νεκροί σε βομβιστική επίθεση

Υψηλόβαθμος αξιωματικός της ιρακινής αντιτρομοκρατικής αστυνομίας και έξι ακόμη άτομα, αστυνομικοί και μέλη των οικογενειών τους, σκοτώθηκαν σε πολλαπλή βομβιστική επίθεση κατά των κατοικιών τους, κοντά στην πόλη Ραμάντι.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός της ιρακινής αντιτρομοκρατικής αστυνομίας και έξι ακόμη άτομα, αστυνομικοί και μέλη των οικογενειών τους, σκοτώθηκαν σε πολλαπλή βομβιστική επίθεση κατά των κατοικιών τους, κοντά στην πόλη Ραμάντι, ανακοίνωσε αξιωματικός της αστυνομίας.

Ο συνταγματάρχης Βαλίντ αλ-Χίτι, ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής της πόλης Χιτ (60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ραμάντι) που ηγείτο του αγώνα κατά της Αλ Κάιντα σε αυτή την περιοχή του Ιράκ, καθώς και τα υπόλοιπα θύματα, κοιμούνταν όταν εξερράγησαν οι βόμβες που είχαν τοποθετηθεί κοντά στα σπίτια τους.

«Περίπου στις 3:00 τοπική ώρα, οι βόμβες που είχαν τοποθετηθεί δίπλα στα υπνοδωμάτια των τεσσάρων σπιτιών που ανήκαν σε αστυνομικούς, εξερράγησαν. Επτά άτομα σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν», διευκρίνισε ο αξιωματικός, προσθέτοντας ότι πολλοί ύποπτοι από τη γύρω περιοχή έχουν ήδη συλληφθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ