Αθλητικά
Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010 00:23

Γιαννάκης: Το καλύτερο εκτός έδρας παιχνίδι μας

Ο Ολυμπιακός «άλωσε» την έδρα της Εφές Πίλσεν (85-93) κι ο Παναγιώτης Γιαννάκης μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες τους, κάνοντας λόγο για το καλύτερο εκτός έδρας παιχνίδι τους φέτος.

Ο Ολυμπιακός «άλωσε» την έδρα της Εφές Πίλσεν (85-93) κι ο Παναγιώτης Γιαννάκης μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες τους, κάνοντας λόγο για το καλύτερο εκτός έδρας παιχνίδι τους φέτος.

«Ο κόσμος είδε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, ξέραμε πριν το ματς ότι ο κόσμος θα στηρίξει την Εφές σε ένα τόσο σημαντικό ματς. Παίξαμε αρκετά καλά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και νομίζω ότι απόψε παίξαμε καλύτερα από οποιαδήποτε άλλο εκτός έδρας παιχνίδι. Η Εφές είναι εξαιρετικά επικίνδυνη στην επίθεσή της, αλλά προσπαθήσαμε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και τον ρυθμό του αγώνα, καθώς και την ταχύτητα κάποιων παικτών του αντιπάλου. Αποφύγαμε τα λάθη, αλλά στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου χάσαμε κάπως την αυτοσυγκέντρωσή μας, κάναμε λάθος επιλογές και δώσαμε στην Εφές το δικαίωμα να περάσει μπροστά. Δεν είχαμε την προσήλωση που χρειαζόταν για να τελειώσουμε το ματς στη κανονική περίοδο. Δεν ξεκινήσαμε καλά στην παράταση, αλλά τελικά επιβάλλαμε το παιχνίδι μας και ωθήσαμε την Εφές να κάνει δύσκολα σουτ» είπε αρχικά ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» και συνέχισε:

«Ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι και μια πολύ καλή νίκη για μας. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια για τον κόσμο που βοήθησε πολύ την Εφές, αλλά ήταν πολιτισμένος. Ελπίζω να νικήσουν το επόμενο παιχνίδι και να περάσουν στο ΤΟΡ 16, γιατί αξίζουν να βρίσκονται εκεί», ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στην αμυντική παρουσία των παικτών του στα τελευταία λεπτά: «Στα τελευταία λεπτά της κανονικής περιόδου και της παράτασης καταφέραμε να πιέσουμε τους αντιπάλους μας, να έχουμε πάντα ένα χέρι μπροστά από την μπάλα και στα σουτ της Εφές και να τους ωθήσουμε σε βεβιασμένες επιλογές”, είπε ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Όσο για τον Μίλος Τεόντοσιτς, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 17 πόντους και 12 ασίστ, σημείωσε: «Δουλεύουμε συνέχεια με τον Μίλος και στόχος μας είναι όλα τα γκαρντ που διαθέτουμε να είναι δημιουργικά και να συμμετέχουν στην οργάνωση του παιχνιδιού. Ο στόχος μας είναι να παίρνουμε πολλά πράγματα από τους παίκτες μας και στο μίνιμουμ της απόδοσής τους, γιατί έτσι θα έχουμε μεγαλύτερη σταθερότητα. Ο Μίλος μάς βοηθάει πολύ και πρέπει να καταλάβει ότι δεν θέλουμε να είναι εντυπωσιακή, για παράδειγμα, μια εκτέλεσή του και μετά να κάνει μια όχι καλή επιλογή. Αυτό που προσπαθούμε να καταφέρουμε, είναι να τον κάνουμε να αποκτήσει διάρκεια στην απόδοσή του και να έχει όσο το δυνατόν λιγότερα σκαμπανεβάσματα».

Τεόντοσιτς: «Τη δουλειά μου έκανα...»

Με τη σειρά του, ο Μίλος Τεόντοσιτς υπογράμμισε: «Το έχουμε ξεκαθαρίσει, ότι δεν μας φτάνει να κάνουμε καλές εμφανίσεις εκτός έδρας, θέλουμε να κερδίζουμε παντού και ιδίως σε δύσκολες έδρες απέναντι σε πολύ καλές ομάδες, κάτι που θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια. Ξέραμε,, ότι αν νικήσουμε στη Τουρκία, είναι αποκλειστικά στα χέρια μας να βγούμε πρώτοι, αλλά επίσης γνωρίζαμε ότι η Εφές θα δώσει ό,τι έχει και δεν έχει για να νικήσει. Πιστεύω ότι είχαμε μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή μας σε σχέση με άλλα εκτός έδρας ματς, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει την υπόθεση νίκη από πολύ πιο νωρίς. Το θετικό είναι ότι στην τελευταία περίοδο, όταν η Εφές έκανε την αντεπίθεση και πήγε το ματς εκεί που ήθελε, αντιδράσαμε άμεσα και κάναμε αυτό που έπρεπε... Νικήσαμε».

Αναφερόμενος στη δική του απόδοση, ο Σέρβος γκαρντ πρόσθεσε πως «από ένα σημείο και έπειτα βρήκα ρυθμό και με εξαίρεση κάποιες όχι καλές επιλογές μου βοήθησα τον Ολυμπιακό. Γι' αυτό, όμως, είμαι στην ομάδα, για να παίζω καλά και να κερδίζουμε! Ήταν πολύ καλή νίκη, αλλά θέλω να κάνουμε πολλές μέχρι το τέλος».

Πηγή: www.gazzetta.gr