Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010 13:04

Κάτω από τα 80 δολ. η τιμή του αργού

Κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι υποχωρούν σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού» μετά την αναπάντεχη αύξηση των αποθεμάτων διυλισμένων προϊόντων στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι υποχωρούν σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού» μετά την αναπάντεχη αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων διυλισμένων προϊόντων – παρά τη σημαντική αύξηση της ζήτησης λόγω του ψύχους που πλήττει την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Η μείωση των τιμών αποδίδεται και στην απόφαση της Κίνας να καταστήσει αυστηρότερες τις απαιτήσεις κεφαλαιακών αποθεμάτων για τις τράπεζες, λαμβάνοντας ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της αλλαγής νομισματικής πολιτικής, που δημιούργησε ανησυχίες για πιθανή μείωση της ζήτησης ενέργειας στη χώρα.

Σύμφωνα με το American Petroleum Institute, τα αποθέματα προϊόντων διύλισης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 8 Ιανουαρίου, έναντι προβλέψεων για μείωσή τους κατά 1,8 εκατ. βαρέλια.

Στις 12:45 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 1,04 δολάρια στα 79,75 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 78,28 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 1,02 δολάρια.