Αθλητικά
Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010 23:04

Ευρωλίγκα: Ολυμπιακός - Παρτιζάν 81-60

Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλό μπάσκετ και κέρδισε άνετα την Παρτιζάν (81-60) στο άνευ βαθμολογικής σημασίας ματς παίρνοντας τα εύσημα από τους οπαδούς του, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό παρών στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλό μπάσκετ και κέρδισε άνετα την Παρτιζάν (81-60) στο άνευ βαθμολογικής σημασίας ματς παίρνοντας τα εύσημα από τους οπαδούς του, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό παρών στο ΣΕΦ.

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού οι μόνοι που έδειχναν ορεξάτοι ήταν οι φίλαθλοι στις εξέδρες, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό παρών και άρχισαν να δημιουργούν… θόρυβο όπως ήθελαν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Γλυνιαδάκης αγωνίστηκε μετά από καιρό και μάλιστα ήταν πενταδάτος, ο Χαλπερίν απειλούσε σταθερά το καλάθι της Παρτιζάν και ο Κλέιζα αναλάμβανε όπως συνήθως αρκετές επιθετικές πρωτοβουλίες.

Η απουσία ωστόσο βαθμολογικού κινήτρου έκανε τον Ολυμπιακό να μην δείχνει την απαιτούμενη όρεξη σε κάθε σημείο του αγώνα για να αποδείξει την ανωτερότητα του απέναντι στην Παρτιζάν. Οι δυο τους συμβάδιζαν μέχρι τα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου (13-15, 7Ά).

Τότε ο Μπουρούσης αφύπνισε την ομάδα και με δικούς του πόντους, οι Πειραιώτες πήραν μικρό προβάδισμα, το οποίο και διεύρυναν (26-18, 14Ά), όταν πια άρχισαν να κλέβουν μπάλες και να βρίσκουν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό.

Ο Ρόμπερτς στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου επανήλθε μετά τα γρήγορα φάουλ που τον κράτησαν για αρκετή ώρα εκτός αγώνα και… θυμήθηκε τη φυγή του από τον Πειραιά πριν δυο καλοκαίρια πριν καν φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Πέτυχε πέντε συνεχόμενους πόντους, μείωσε σε 26-23 (15Ά), αλλά δεν είχε συνέχεια.

Η διαφορά ανέβηκε και πάλι με τον Κλέιζα πρωταγωνιστή (33-25, 18Ά), αλλά η έλλειψη συγκέντρωσης στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου κόστισε στον Ολυμπιακό την απώλεια του προβαδίσματος μετά από αρκετή ώρα (36-37, 22Ά).

Στη συνέχεια οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με τους Σέρβους να εκμεταλλεύονται κατά συρροή τα αμυντικά κενά του Ολυμπιακού (44-47, 25Ά). Ο Χαλπερίν όμως πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με επτά σερί δικούς του πόντους οι Πειραιώτες έτρεξαν σερί 16-0 για το 60-47 (29Ά). Το ρόδι για την Παρτιζάν σε αυτό το πεντάλεπτο έσπασε ο Ρόμπερτς με γκολ-φάουλ, πέντε δεύτερα πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Στο συγκεκριμένο διάστημα οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εκπληκτικοί αποδίδοντας πραγματικά ωραίο και αποτελεσματικό μπάσκετ. Πίεζαν σωστά στην άμυνα, έτρεχαν στον αιφνιδιασμό και ξεσηκώνοντας τους φιλάθλους τους πέτυχαν το σκοπό της βραδιάς. Κέρδισαν άνετα προσφέροντας θέαμα στους φιλάθλους τους που άρχισαν να δείχνουν πως τους εμπιστεύονται και πάλι.

Η διαφορά συνέχισε να ανεβαίνει με γεωμετρική πρόοδο και έκλεισε στο +21 (81-60), αφού οι «ερυθρόλευκοι» στο τελευταίο δεκάλεπτο προέταξαν το θέαμα.

Ο Γιαννάκης βέβαια δεν έχασε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του και να δοκιμάσει διάφορα πράγματα που είχε στο μυαλό του, όπως τη ταυτόχρονη χρησιμοποίηση του αναπληρωματικού διδύμου πόιντ γκαρντ. Οι Πεν και Μπέβερλι δεν θα έχουν αρκετές φορές τη δυνατότητα να παίξουν μαζί στο μέλλον, αλλά για κάποιο διάστημα το έκαναν απέναντι στη Παρτιζάν και μάλιστα με σχετική επιτυχία.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 36-33, 63-49, 81-60

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Πεν 3 (1), Τσίλντρες 10, Βούισιτς 6, Μπουρούσης 12, Χαλπερίν 14 (2), Κλέιζα 16, Μαυροκεφαλίδης 3, Βασιλόπουλος, Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου, Μπέβερλι 9, Τεόντοσιτς 8.

Παρτιζάν (Βουγιόσεβιτς): Ρόμπερτς 14 (2), ΜακΚάλεμπ 14 (1), Κέτσμαν 6 (1), Μιλόσεβιτς 1, Λούτσιτς, Μπέσοβιτς, Μίτροβιτς 3 (1), Μπόζιτς 3 (1), Βέσελι 11 (1), Ντέκιτς 2, Βράνιες 6.

Πηγή: www.gazzetta.gr