Πολιτική
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια και χιόνια στα ορεινά προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια και χιόνια στα ορεινά προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και στα ορεινά χιόνια. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες στον Νότιο Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο τοπικά ισχυρές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Στα νότια τις πρωϊνές ώρες και πρόσκαιρα δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες κυρίως στα νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ στα ορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα κατά τόπουος στις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη θα είναι ισχυρά. Σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και από το απόγευμα σταδιακά βορείων διευθύνσεων 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες από το απόγευμα κυρίως στα νότια κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ και βαθμιαία από το μεσημέρι από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση με εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου το πρωΐ και βελτίωση προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Στη Δυτική, Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και τη νύχτα καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Ανεμοι: Στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 με 7 Μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και σταδιακά στο Βόρειο Αιγαίο 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)