Πολιτική
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Γενικά βελτιωμένο καιρό με λίγες τοπικές βροχές προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Από το βράδυ όμως και από τα νοτιοδυτικά αναμένεται ένταση των φαινομένων.

Γενικά βελτιωμένο καιρό με λίγες τοπικές βροχές προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Από το βράδυ όμως και από τα νοτιοδυτικά αναμένεται ένταση των φαινομένων.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στη Δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 600 μέτρα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες παροδικές νεφώσεις. Στη Θράκη τις βραδυνές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί μέχρι 4 Μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις, ενώ τη νύχτα στα νότια θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 με 7 Μποφόρ και το βράδυ στο Ιόνιο μέχρι 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά κυρίως των βορειότερων περιοχών χιονοπτώσεις. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής τις πρωϊνές ώρες. Τη νύχτα και από τα δυτικά θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και προς το βράδυ ανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα.: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ. Στα νότια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ανατολικά και βόρεια κυρίως το βράδυ. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αυξημένες νεφώσεις. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ, και καταιγίδες αρχικά στα νοτιοδυτικά και γρήγορα στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και νότια. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι τοπικού χαρακτήρα και πρόσκαιρα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι κατά τόπους έντονα. Εξασθένηση το βράδυ στα δυτικά.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 Μποφόρ και πιθανόν τοπικά 9 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)