Πολιτική
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010 15:17

Στην Αθήνα αύριο ο Δ. Χριστόφιας

Στην Αθήνα φθάνει αύριο στις 17.30 το απόγευμα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας, ο οποίος –κατά την τριήμερη επίσκεψή του, θα μεταβεί στην Ηλεία, θα συναντηθεί με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Στην Αθήνα φθάνει αύριο στις 17.30 το απόγευμα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος –κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του, θα μεταβεί στην Ηλεία και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου ο κ. Χριστόφιας θα συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Κυριακή θα μεταβεί με τη συνοδεία του Πρωθυπουργού στην Ηλεία, όπου θα γίνει η τελετή παράδοσης του πυρόπληκτου οικισμού της Αρτέμιδας, την ανακατασκευή του οποίου ανέλαβε η Κυπριακή Δημοκρατία.

Τη Δευτέρα, στις 11:00, αναμένεται να ξεκινήσουν οι συνομιλίες του κ. Χριστόφια με τον κ. Παπανδρέου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ και γεύμα εργασίας.

Στις 16:00, ο Ελληνοκύπριος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππο Πετσάλνικο.

Επιπλέον, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία θα έχει συναντήσεις, στις 17:00 με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στις 17:45 με τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στις 18:30 με τον πρόεδρο του Συναπισμού, Αλέξη Τσίπρα, στις 19:15 με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, και στις 19:45 με τον Γενικό Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτη Ξυνίδη.

Ο κ. Χριστόφιας θα αναχωρήσει από την Αθήνα το πρωί της Τρίτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ