Αθλητικά
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010 21:38

Φιλομένο: Έφτασα μία ανάσα από Ολυμπιακό

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ, Λούσιο Φιλομένο σε συνέντευξή του σε αθλητικό site διευκρίνισε πως έφτασε μία ανάσα από το να κλείσει στον Ολυμπιακό, ωστόσο δεν τα βρήκε ο Αστέρας με την πειραϊκή ομάδα στ' οικονομικό σκέλος.

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ, Λούσιο Φιλομένο σε συνέντευξή του σε αθλητικό site διευκρίνισε πως έφτασε μία ανάσα από το να κλείσει στον Ολυμπιακό, ωστόσο δεν τα βρήκε ο Αστέρας με την πειραϊκή ομάδα στ' οικονομικό σκέλος.

Σε συνέντευξή του στο arcadia-sports.gr ο Λούσιο Φιλομένο του ΠΑΟΚ τόνισε μεταξύ άλλων σε ερώτηση που του έγινε γιατί θεωρεί ότι δεν είναι καλό να πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα: «Δεν θέλω να παρεξηγηθώ. Εκτιμώ τον Ολυμπιακό και τους φιλάθλους του. Γνωρίζεις καλά ότι πέρυσι έφτασα μια ανάσα από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν πήγα γιατί ο Αστέρας δε συμφώνησε στα χρήματα. Όμως άλλο αυτό και άλλο μια ομάδα σε μια χώρα να παίρνει το πρωτάθλημα 13 χρόνια. Δεν είναι καλό για την εικόνα της ποδοσφαιρικής χώρας. Δεν σε αντιμετωπίζουν σοβαρά ως πρωτάθλημα.

Είναι καλό να αλλάζουν οι ομάδες που πρωταγωνιστούν, διότι έτσι υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία σε όλους τους τομείς. Και κυρίως οικονομικά. Όταν μια ομάδα, όχι από τις μεγάλες, καταφέρει να βγει στην Ευρώπη τότε θα αποκτήσει εμπειρία και οικονομικά θα είναι πιο ισχυρή. Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να επενδύσει και να γίνει ανταγωνιστική. Και πιστεύω ότι ο ανταγωνισμός σημαίνει πρόοδο. Αυτό ήταν που ήθελα να πω και τίποτα παραπάνω».

Για τον Αστέρα επισήμανε: «Στον πρώτο αγώνα (Αστέρας-ΠΑΟΚ 1-1) πληγώθηκα πολύ όταν κάποιοι στην κερκίδα μου έδειχναν ευρώ! Δεν ξέρουν την αλήθεια, γι' αυτό το έκαναν. Δεν έφυγα από τον Αστέρα λόγω χρημάτων. Αν και αυτό ειπώθηκε όταν έφυγα. Δεν έγιναν έτσι τα πράγματα όμως. Ο Αστέρας δε μου πρόσφερε το συμβόλαιο που μου πρόσφεραν κάποιες από τις ομάδες που με ήθελαν. Αυτό δεν είναι κακό. Κακό είναι ότι δε μου είπαν την αλήθεια. Δηλαδή ότι δε με θέλουν! Αν αυτό γινόταν και πιο τίμιο θα ήταν και ο κόσμος θα καταλάβαινε γιατί έφυγα.

Δεν μπορώ να ξέρω αλλά με αυτή την τακτική ο κόσμος στράφηκε εναντίον μου. Εγώ ήθελα να παραμείνω στον Αστέρα αλλά ποτέ δε μου έγινε προσφορά, για μεγαλύτερο συμβόλαιο, όπως ειπώθηκε από μέλος της διοίκησης το καλοκαίρι. Δεν έφυγα για τα χρήματα. Απλά, κανείς από τον Αστέρα δε μου εγγυήθηκε νέο συμβόλαιο.

Και θα σου αποκαλύψω κάτι που το λέω για πρώτη φορά. Αγαπώ τον Αστέρα και σέβομαι όσα πέρασα εκεί. Αν δε συνέβαινε αυτό, τόσο καιρό θα είχα κάνει προσφυγή στην ΦΙΦΑ για τα χρήματα που μου οφείλει η ομάδα και δε μου τα έχει δώσει. Και σε αυτή την περίπτωση καταλαβαίνεις τι προβλήματα θα δημιουργούσα στην ομάδα. Αλλά δεν το κάνω και περιμένω, γιατί δεν ξεχνάω όσα πέρασα εκεί».

Πηγή: www.gazzetta.gr