Πολιτική
Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της βορειοανατολικής Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της βορειοανατολικής Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις. Στη Χαλκιδική, την Ανατολική Μακεδονία και πιθανώς τη Θράκη παροδικές χιονοπτώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -4 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία δεν θα ξεπεράσει τους 4 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Πιθανότητα για τοπικές βροχές στα νότια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στις ανατολικές περιοχές. Λίγες τοπικές βροχές στις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και στην Ανατολική Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια στα ορεινά.

Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με παροδικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Nησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές το βράδυ στα νότια. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωΐ 6 Μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Παροδικές νεφώσεις στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία και το Βόρειο Αιγαίο, με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα νοτιοδυτικά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ που σταδιακά θα ενισχυθούν στα 7 και στο Ιόνιο τοπικά στα 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)