Πολιτική
Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010 13:49

Σ. Ξυνίδης: Υπάρχουν περιθώρια εκτόνωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων

Την πεποίθηση ότι υπάρχουν περιθώρια να εκτονωθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις κινητοποιήσεις των αγροτών εξέφρασε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος περιοδεύει στη Δυτική Μακεδονία και σήμερα επισκέπτεται τα Γρεβενά.

Την πεποίθηση ότι υπάρχουν περιθώρια να εκτονωθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις κινητοποιήσεις των αγροτών εξέφρασε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος περιοδεύει στη Δυτική Μακεδονία και σήμερα επισκέπτεται τα Γρεβενά.

«Περιθώρια υπάρχουν, καλή διάθεση υπάρχει και νομίζω ότι είναι προς το συμφέρον όλων να οδεύσουμε με κοινωνική συναίνεση στην καλύτερη δυνατή λύση», ανέφερε ο κ. Ξυνίδης.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Φλώρινα επεσήμανε ακόμη ότι «τα προβλήματα στον αγροτικό κόσμο είναι δεδομένα, αλλά η πλήρης του πεποίθηση είναι ότι είναι δεδομένη και η πολιτική βούληση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, και του συνόλου της κυβέρνησης, να υπηρετήσουν την ανάγκη στήριξης αυτών των δοκιμαζόμενων κοινωνικών στρωμάτων».

Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «είναι βασικό να υπάρξει συνειδητοποίηση της κατάστασης, στην οποία βρίσκεται η χώρα και της δυνατότητας που έχουμε σήμερα σε σχέση με οικονομικά αιτήματα, και βεβαίως να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης σε σχέση με αυτό που κυρίως έχουμε βάλει στόχο ως κυβέρνηση σε σχέση με τον αγροτικό κόσμο, δηλαδή τη δημιουργία ενός εντελώς νέου αναπτυξιακού μοντέλου για τα αγροτικά ζητήματα».

Καθοδόν προς τη Φλώρινα ο κ. Ξυνίδης συναντήθηκε με αγρότες που ήταν συγκεντρωμένοι στην άκρη του δρόμου, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και άκουσε τα προβλήματα τους.

Ο γραμματέας του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης στο διήμερο διαλόγου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη στο Ζάππειο, απαντώντας σε όσους μίλησαν για «φιέστα».

«Επειδή πολλά ακούστηκαν περί φιέστας και περί συμβατικού διαλόγου και τι δουλειά έχει η ΑΔΕΔΥ να συζητάει για τα αγροτικά, η δική μας αντίληψη είναι ότι το αγροτικό ζήτημα είναι ένα ζήτημα που αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, είναι ένα βασικό θέμα που καθορίζει όλη τη δομή και τη λειτουργία της κοινωνίας και γι' αυτό το λόγο θα πρέπει να συζητείται», σημείωσε.

«Αυτό είναι το νόημα του Ζαππείου, και όχι οι φιέστες ή οι υπεκφυγή συζήτησης κλαδικών θεμάτων με τους αγρότες. Βεβαίως και εν παραλλήλω και ανά πάσα στιγμή μπορεί να εξελίσσεται και ένας διάλογος κατΆ ιδίαν με τους αγρότες στα επιμέρους ζητήματα, και όπως έχει δηλωθεί κατΆ επανάληψη και από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι πόρτες του υπουργείου είναι ανοιχτές», πρόσθεσε ο κ. Ξυνίδης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ