Πολιτική
Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010 05:54

Η ατζέντα της ημέρας

* Αρχίζουν σήμερα στις Βρυξέλλες οι εργασίες των Συμβουλίων Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Τη χώρα μας εκπροσωπεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας. Κατά τη Σύνοδο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα της ισπανικής προεδρίας. Τα θέματα που θα συζητηθούν στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων είναι η κατάσταση στην Αϊτή μετά τον καταστροφικό σεισμό, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη Σομαλία, την Υεμένη, καθώς και το Αφγανιστάν, ενόψει και της Διάσκεψης που θα γίνει στο Λονδίνο στις 28 Ιανουαρίου.

* Αρχίζουν σήμερα στο Στρασβούργο και θα ολοκληρωθούν στις 29 Ιανουαρίου οι εργασίες του Α' μέρους της Συνόδου του έτους 2010 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στην ελληνική αντιπροσωπεία μετέχουν οι βουλευτές: Κωνσταντίνος Βρεττός (επικεφαλής, ΠΑΣΟΚ, Αττικής), Σοφία Γιαννακά (ΠΑΣΟΚ, Αιτωλοακαρνανίας), Βάσω Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ, Β' Αθήνας), Ευάγγελος Παπαχρήστος (ΠΑΣΟΚ, Πρέβεζας), Μιχάλης Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ, Ηλείας), Αννα Νταλάρα (ΠΑΣΟΚ, Β' Αθήνας), Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (ΝΔ, Β' Αθήνας), Ελσα Παπαδημητρίου (ΝΔ, Αργολίδας), Ντόρα Μπακογιάννη (ΝΔ, Α' Αθήνας), Νικόλαος Δένδιας (ΝΔ, Κέρκυρας), Λιάνα Κανέλλη (ΚΚΕ, Α' Αθήνας) και Δημήτριος Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ, Β' Αθήνας). Αύριο στη συνέλευση θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

* Στο Ζάππειο μεταφέρεται σήμερα ο κοινωνικός διάλογος για την αγροτική πολιτική, με τη συμμετοχή των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μπατζελή και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκας Κατσέλη

* Λήγει σήμερα η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του προέδρου, των μελών του διοικητικού συμβουλίου και του διευθύνοντος συμβούλου της Α.Ε. με την επωνυμία: «Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε.» (Ο.Π.Ε.Π. Α.Ε.) που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.opengov.gr από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

* Αρχίζει σήμερα πανελλαδικά η κατ' αλφαβητική σειρά απογραφή των δικαιούχων παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας που θα συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έτους 2010 (εκτός από την Πτολεμαϊδα, στην οποία η απογραφή θα αρχίσει μετά τις 02/03/2010 και για την οποία θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση. Το πρόγραμμα προβλέπει τη χορήγηση 550.000 δελτίων κοινωνικού τουρισμού σε ολόκληρη τη χώρα.

* Σήμερα στο Κέντρο Ιστορίας στη Θεσσαλονίκη ενημερωτική ημερίδα με θέμα το νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στους διευθυντές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

* Παρατείνεται έως τις 14 Φεβρουαρίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων των υποψηφίων για το Βραβείο Καρλομάγνου, ανακοινώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι αιτήσεις υποψηφιότητας είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική σελίδα: www.charlemagneyouthprize.eu

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με: Nikos Salliarelis, [email protected] Tel: 0032-498-983326.

* Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου του ΚΚΕ με θέμα τις θέσεις του κόμματος για τους μετανάστες.

* Σήμερα, στο πλαίσιο του προγράμματος πλυσίματος και απολύμανσης πλατειών και πεζοδρόμων του Δήμου Πειραιά, περιλαμβάνεται ο Τομέας Β1’, ήτοι: ΙΙ Μεραρχίας (όλη), Φίλωνος (όλη), Κολοκοτρώνη και Πύλης.

* Από τις 7:30 το πρωΐ έως τις 2:30 το μεσημέρι και έως τις 23 Φεβρουαρίου καθημερινά – εξαιρουμένων των αργιών – εργασίες συντήρησης στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στη Λεωφόρο Κατεχάκη (Λ. Κατεχάκη, Ι. Καρέα, Ελλήνων Αξιωματικών, Ε. Βενιζέλου, Λ. Πρωτόπαπα, Π. Πεντάρη, Ηρώων Πολυτεχνείου, Αργυρουπόλεως και Αλεξιουπόλεως) στο τμήμα από το ύψος της οδού Πίνδου έως τη διασταύρωση με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

* Στις 9 π.μ. τίθεται σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης του κοινού για όλα τα θέματα που άπτονται της εφαρμογής του νόμου για τη ρύθμιση των επαγγελματικών και επιχειρηματικών οφειλών. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καλούν στον αριθμό 8011197167 από τις 9 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. για πλήρη ενημέρωση σχετικά με την εφαρμογή του.

* Στις 9:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς» στο Ηράκλειο Κρήτης ημερίδα με θέμα: «Η ανάδειξη των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης του Νομού Ηρακλείου», διοργανώνει η Νομαρχία Ηρακλείου.

* Στις 10:30 π.μ. επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, στο τμήματ ου οδικού άξονα Θεσσαλονίκη-Εδεσσα, στην Παραλίμνη.

* Στις 11 π.μ. στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου συνέντευξη του Συλλόγου Εθελοντών κατά του καρκίνου με θέμα την εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου της μήτρας.

* Στις 11 π.μ. στο Διοικητήριο της Δράμας ημερίδα με θέμα το νέο επικίνδυνο έντομο Tuta Absoluta που προσβάλει τα κηπευτικά, διοργανώνει το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας.

* Στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Γιώργου Κυρίτση.

* Στις 11:30 π.μ. ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, θα συμμετάσχει σε ευρία σύσκεψη με φορείς του νομού Πέλλας, στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας.

* Στις 12:30 μ.μ. στη Βουλή, συνάντηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη με τον πρόεδρο της Ενιαίας Δημοκρατικής Ενωσης Κέντρου (ΕΔΕΚ), Γιαννάκη Ομήρου.

* Στις 12:30 μ.μ. μετάβαση του Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη στο σημείο συγκέντρωσης των δασεργατών στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Καβάλας στο ύψος της διασταύρωσης Ασπροβάλτας-Σταυρού.

* Στη 1 μ.μ. στο ξενοδοχείο Hotel Xenia στην Εδεσσα, συνέντευξη Τύπου του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη.

* Στη 1:30 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου.

* Στις 2 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Ενωσης Κέντρου (ΕΔΕΚ), Γιαννάκη Ομήρου.

* Στις 3 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή, Νικηφόρο Διαμαντούρο.

* Στις 3 μ.μ. στο Δημαρχείο Πειραιά (Πλατεία Κοραή) η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου.

* Στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Divani Caravel» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, θα παρευρεθεί στην κοπή της πίτας της Γραμματείας Γυναικείων θεμάτων του κόμματος.

* Στις 8:30 το βράδυ στο Βασιλικό Θέατρο στη Θεσσαλονίκη συναυλία του Μίμη Πλέσσα με τίτλο: «Plessas in New York» διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ελληνική Δράση Αφρικής», αφιερωμένη στα παιδιά του ορφανοτροφείου και του νοσοκομείου «Ελλάς» στην Ακτή Ελεφαντοστούν.