Αθλητικά
Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010 10:51

Το κάστρο του Καραϊσκάκη έπεσε

Ο Ολυμπιακός στηρίζεται στην έδρα του. Το κάστρο του «Καραϊσκάκη» όμως, έπεσε φέτος ήδη δύο φορές.

Ο Ολυμπιακός στηρίζεται στην έδρα του. Το κάστρο του «Καραϊσκάκη» όμως, έπεσε φέτος ήδη δύο φορές κάτι που είχε επαναληφθεί τη σεζόν 2003-04 όταν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν χάσει το πρωτάθλημα. Και τότε τα δύο παιχνίδια που είχε χάσει ο Ολυμπιακός ήταν κόντρα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός δεν βγήκε πρωταθλητής ήταν το 2004. Τότε με έδρα τη Ριζούπολη και σε σύνολο 15 αγώνων ηττήθηκε δύο φορές. Η πρώτη ήταν στις 11 Ιανουαρίου από τον ΠΑΟΚ με 2-1 και η άλλη στις 14 Μαρτίου απέναντι στην ΑΕΚ, με την Ένωση να κερδίζει με 1-0 χάρη σε γκολ του Βασίλη Λάκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» από τότε δεν ξαναέχασαν στην έδρα τους δύο φορές. Την αμέσως επόμενη σεζόν (2004-05) καμία ομάδα δεν μπόρεσε να πάρει βαθμούς, παρά μόνο βαθμό, στο νέο «Καραϊσκάκη». Οι πρωταθλητές τελείωσαν το πρωτάθλημα με 13 νίκες, 2 ισοπαλίες και απολογισμό γκολ 33-6.

Την περίοδο 2005-06, οι Πειραιώτες γνώρισαν μόλις μια ήττα στο Φάληρο αλλά αυτό δεν τους στέρησε τον τίτλο. Ηταν από τον ΠΑΟΚ για την 6η αγωνιστική όταν ο «δικέφαλος» έφυγε με το «διπλό» από το «Καραϊσκάκη» επικρατώντας με 2-1 χάρη σε τέρματα του Παντελή Κωνσταντινίδη. Η σεζόν τελείωσε με τον Ολυμπιακό να έχει 13 νίκες, μια ισοπαλία, μια ήττα με γκολ 39-8.

Το 2007, ο μόνος που νίκησε στην έδρα του Ολυμπιακού, ήταν ο Παναθηναϊκός. Αλλά και τότε το πρωτάθλημα πήγε σε «ερυθρόλευκα» χέρια. Η μοναδική ήττα ήρθε στις 4 Μαρτίου με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο να σκοράρει στο 88' για τους Πράσινους. Οι Πειραιώτες είχαν την ίδια εντός έδρας παρουσία με την προηγούμενη τους χρονιά, δηλαδή 13-1-1 και τέρματα 35-7.

Η αγωνιστική περίοδος 2007-08, ήταν παρόμοια με αυτή του 2004-05 για τους «ερυθρόλευκους». Κράτησαν αλώβητο το «Καραϊσκάκη» με 13 νίκες και δύο ισοπαλίες ενώ τα τέρματα ήταν 32-9. Πέρσι ο Ολυμπιακός είχε μόλις μια ήττα και αυτή αδιάφορη. Ήταν για την 29η και προτελευταία αγωνιστική όταν οι πρωταθλητές έχασαν από τη Λάρισα με 1-0.

Φέτος, επαναλαμβάνεται το σκηνικό του 2004 με το πρωτάθλημα να καταλήγει σε πράσινα χέρια. Ο Ολυμπιακός όχι μόνο είναι στο -8 από την κορυφή αλλά έχει χάσει και δύο ματς μέσα στο «Καραϊσκάκη», όπως συνέβη για τελευταία φορά την χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων. Στους κακούς οιωνούς για τους ερυθρόλευκους είναι πως και τότε εντός έδρας είχε χάσει από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, όπως δηλαδή συνέβη και φέτος.

gazzetta.gr