Κοινωνία
Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, παγετό τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά, κατά τόπους στα βόρεια ισχυρό, και ισχυρούς βορείους ανέμους στο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, παγετό τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά, κατά τόπους στα βόρεια ισχυρό, και ισχυρούς βορείους ανέμους στο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -8 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα σημειωθεί ολικός παγετός.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6, στο Ιόνιο 6 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα σημειωθεί παγετός.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -5 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα σημειωθεί παγετός.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα ανατολικά και βόρεια. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών χιονοπτώσεων τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και μέχρι το μεσημέρι πρόσκαιρα 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -3 έως 2 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Στη Μακεδονία και τη Θράκη τα φαινόμενα θα είναι παροδικά μικρότερης έντασης. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις κεντρικές και νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Ανεμοι: Στα δυτικά και νότια νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο πιθανώς τοπικά 9 με εξασθένηση από το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 4 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)