Κόσμος
Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010 11:17

Σε εξέλιξη οι έρευνες για το αεροσκάφος της Ethiopian Airlines

Συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό των θυμάτων και των «μαύρων κουτιών» του αεροπλάνου των Αιθιοπικών Αερογραμμών που κατέπεσε χθες στη Μεσόγειο λίγο μετά την απογείωση από τη Βυρηττό. Οι λιβανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν εντοπιστεί 14 σοροί, διαψεύδοντας παλαιότερο απολογισμό για 24.

Συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό των θυμάτων και των «μαύρων κουτιών» του αεροπλάνου των Αιθιοπικών Αερογραμμών που κατέπεσε χθες στη Μεσόγειο λίγο μετά την απογείωση από τη Βυρηττό.

Στην επιχείρηση, που συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας παρά την κακοκαιρία, συμμετέχουν ένα πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, καθώς και ελικόπτερα από τις ειρηνευτικές δυνάμεις ευρωπαϊκών χωρών και του ΟΗΕ.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 90 άνθρωποι, κυρίως Λιβανέζοι και Αιθίοπες. Οι λιβανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν εντοπιστεί 14 σοροί, διαψεύδοντας παλαιότερο απολογισμό για 24.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ethiopian Airlines Τζίρμα Γουέικ δήλωσε ότι το αεροσκάφος ήταν οκτώ ετών και είχε περάσει από έλεγχο συντήρησης στις 25 Δεκεμβρίου, κατά τον οποίο δεν είχαν εντοπιστεί τεχνικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον υπουργό ¶μυνας του Λιβάνου, το αεροπλάνο κατέπεσε λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που επικρατούσε.

Πηγή: Reuters