Πολιτική
Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010 12:48

Έλεγχος των εξοπλιστικών προγραμμάτων από τη Βουλή

Η παρακολούθηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων στο αντικείμενο υποεπιτροπής που συστάθηκε από τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής ¶μυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με απόφαση του προέδρου του Σώματος Φ. Πετσάλνικου.

Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Φίλιππου Πετσάλνικου συστάθηκε από τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής ¶μυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Υποεπιτροπή αρμόδια επί θεμάτων του Υπουργείου Εθνικής ¶μυνας.

Στο αντικείμενο της υποεπιτροπής περιλαμβάνεται και η παρακολούθηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, καθώς και η υποβολή εκθέσεων προς την Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ομιλία του αμέσως μετά την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Βουλής, ο κ. Πετσάλνικος είχε επισημάνει ιδιαίτερα ότι για τις εξοπλιστικές δαπάνες είναι «αναγκαία η ενίσχυση του ρόλου του Κοινοβουλίου και η άσκηση πολιτικού ελέγχου».

Ο Πρόεδρος της Βουλής είχε τονίσει ότι η εισαγωγή προς συζήτηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και η ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής «θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη διαφάνεια και σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα των δημοσίων δαπανών».

Μετά τις έγγραφες υποδείξεις των κοινοβουλευτικών ομάδων η Υποεπιτροπή αρμόδια επί θεμάτων του Υπουργείου Εθνικής ¶μυνας συγκροτείται ως εξής:

1. Δαμιανάκης Ευτύχιος

2. Νικητιάδης Γεώργιος

3. Οικονόμου Βασίλειος

4. Οικονόμου Παντελής

5. Παπαδόπουλος Αθανάσιος

6. Παπουτσής Δημήτριος

7. Τόγιας Βασίλειος

8. Χαραλαμπόπουλος Γεώργιος

9. Καμμένος Παναγιώτης

10. Μεϊμαράκης Ευάγγελος

11. Πλακιωτάκης Ιωάννης

12. Τασούλας Κωνσταντίνος

13. Παφίλης Αθανάσιος

14. Κοραντής Ιωάννης

15. Δρίτσας Θεόδωρος