Κοινωνία
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές και καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 8 τοπικά 9 Μποφόρ.

Μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές και καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 8 τοπικά 9 Μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με χιονόνερο ή χιόνι αρχικά στη Δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -9 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα σημειωθεί παγετός.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6, στο Ιόνιο 6 με 8 και τοπικά 9 Μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσεις τους 5 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και στις νότιες κυρίως θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα σημειωθεί παγετός.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές και καταιγίδες πριν το μεσημέρι. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί και το βράδυ μεταβλητοί. Θερμοκρασία: Από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και πριν το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και αργότερα καταιγίδες. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Πρόσκαιρες καταιγίδες στις δυτικές και νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα νωρίς το πρωΐ στα Δωδεκάνησα θα είναι τοπικά έντονα. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο, που βαθμιαία όμως θα περιοριστούν στα ορεινά. Ανεμοι: Αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 Μποφόρ. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)