Πολιτική
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010 17:09

Γ. Πεταλωτής: Μακρόπνοο σχέδιο προς όφελος των αγροτών

Σε συστράτευση για την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής για τον αγροτικό τομέα, κάλεσε τον αγροτικό κόσμο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Σε συστράτευση για την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής για τον αγροτικό τομέα, κάλεσε τον αγροτικό κόσμο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Επισήμανε ότι στις πραγματικές ανάγκες των αγροτών η κυβέρνηση απαντά με μακρόπνοο σχέδιο και σοβαρές και μόνιμες προτάσεις.

«Δεν πάμε σε “μπαλώματα”, μερεμέτια και ευκαιριακές επιδοματικές πολιτικές αμφιβόλου νομιμότητας, όπως στο παρελθόν, αλλά δουλεύουμε όλοι μαζί για πραγματικές, μόνιμες λύσεις, για την αναδιάρθρωση της αγροτικής οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη υπό τον κ. Θ. Πάγκαλο για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και ερωτηθείς αν υπάρχουν δύο γραμμές για την αντιμετώπιση των μπλόκων, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι υπάρχει «μία και ξεκάθαρη γραμμή στην κυβέρνηση», εξηγώντας ότι πρόκειται για αυτήν που έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός κι η υπουργός Ανάπτυξης.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση έχει διαπιστώσει κινήσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως η ΝΔ και το ΚΚΕ, που να υποδαυλίζουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «τα κόμματα είναι υπεύθυνα για τη στάση τους, ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται και τις πολιτικές και τις τακτικές των κομμάτων, αντιλαμβάνεται ότι σε αυτή τη χρονική συγκυρία το να παίζουν μικροπολιτικά, όχι απλώς δεν βγάζει πουθενά, αλλά είναι μεγάλη ζημία για τον τόπο».

Επιπλέον, ερωτηθείς αν στη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, να υπάρξει “μέτωπο” απέναντι στο ΚΚΕ και τους αγροσυνδικαλιστές της ΝΔ, ο εκπρόσωπος τόνισε: «Δεν έχουμε μέτωπο κατά κάποιων κομμάτων, έχουμε μέτωπο κατά αυτών που δημιουργούν προβλήματα, σε συγκεκριμένη χρονική συγκυρία για τη χώρα μας και η καλύτερη απάντηση είναι η πολιτική μας, την οποία ξεδιπλώνουμε μέρα με τη μέρα και την εφαρμόζουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ