Πολιτική
Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές με καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Βροχές με καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αρχικά νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ και βαθμιαία νότιοι μέχρι 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα σημειωθεί παγετός.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί. Θερμοκρασία: Από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με παροδικές τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές που τη νύχτα πρόσκαιρα θα ενταθούν. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές και καταιγίδες νωρίς το πρωΐ στα Δωδεκάνησα. Το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και πάλι σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και από το βράδυ νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές νωρίς το πρωΐ και πρόσκαιρα το βράδυ. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι: Ασθενείς και από το απόγευμα νότιοι 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις στη Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, παροδικά αυξημένες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρά αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κατά τόπους κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και βαθμιαία στο Βόρειο Ιόνιο ανατολικοί βορειοανατολικοί. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)