Αθλητικά
Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 15:49

Με μαθητές στις κερκίδες ο τελικός του Κυπέλλου στο μπάσκετ

Με μαθητές στις κερκίδες θα γίνει ο τελικός του Κυπέλλου στο μπάσκετ στο κλειστό του Ελληνικού στις 20 Φεβρουαρίου, μετά από σχετική συμφωνία των δύο φιναλίστ.

Με μαθητές στις κερκίδες θα γίνει ο τελικός του Κυπέλλου στο μπάσκετ στο κλειστό του Ελληνικού στις 20 Φεβρουαρίου.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ, οι εκπρόσωποι των δύο φιναλίστ συμφώνησαν με την πρόταση του Γιώργου Βασιλακόπουλου να μην εκδοθούν εισιτήρια, παρά μόνο ονομαστικές προσκλήσεις που θα μοιραστούν σε σχολεία και σε ανθρώπους του μπάσκετ.

Η αρχική πρόταση του προέδρου της FIBA Europe, Γιώργου Βασιλακόπουλου, να διεξαχθεί ο τελικός στο ΟΑΚΑ ή στο ΣΕΦ και τα εισιτήρια να μοιραστούν ονομαστικά, δεν έγινε αποδεκτή ούτε από τον Παναθηναϊκό, ούτε από τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, για το γήπεδο διεξαγωγής, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν αρνητικός να γίνει κλήρωση ανάμεσα στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ, αντίθετα με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Παναγιώτη Αγγελόπουλο.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη με την αστυνομία και νέα συνάντηση εν συνεχεία των εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, για να αποφασιστεί ο αριθμός των εισιτηρίων, ο τρόπος που θα διανεμηθούν αυτά στους μαθητές, καθώς και ποια θα είναι τα τυχερά σχολεία που θα στείλουν τους μαθητές τους να παρακολουθήσουν ζωντανά τον αγώνα που θα κρίνει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, δήλωσε: «Είναι μία πρωτοποριακή κίνηση και θα δούμε τι αποτέλεσμα θα έχει. Πάντως δεν είναι το ιδανικό, αφού το μπάσκετ είναι για να το παρακολουθούν άνθρωποι όλων των ηλικιών».

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος αντάλλαξε θερμή χειραψία με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Ολυμπιακός, δηλώνοντας: «Συμφωνήσαμε. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον Παναγιώτη. Είμαστε φίλοι, είμαστε φιλαράκια». Στη δήλωση του Θανάση Γιαννακόπουλου, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος σχολίασε χαμογελώντας: «Ε, όχι και φιλαράκια!».