Κοινωνία
Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010 13:53

Προωθείται η κατάργηση-συγχώνευση 255 φορέων του Δημοσίου

Η κυβέρνηση εξετάζει θετικά το σχέδιο για την κατάργηση, ή συγχώνευση, 255 φορέων του Δημοσίου, που είχε καταρτίσει η Νέα Δημοκρατία, ανέφερε στη Βουλή, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προκατόχου του, βουλευτή της ΝΔ, Χρήστου Ζώη.

Η κυβέρνηση εξετάζει θετικά το σχέδιο για την κατάργηση, ή συγχώνευση, 255 φορέων του Δημοσίου, που είχε καταρτίσει η Νέα Δημοκρατία, και όταν λάβει την σχετική απόφαση, «ο αριθμός των φορέων, που θα συγχωνευτούν, ή θα καταργηθούν, θα είναι πολύ μεγαλύτερος», ανέφερε στη Βουλή, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προκατόχου του, βουλευτή της ΝΔ, Χρήστου Ζώη.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Ζώης παρατήρησε ότι το ΠΑΣΟΚ, εξέταζε με καχυποψία τις σχετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και ορισμένες τις λοιδορούσε. «Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, μας ρωτούσε γιατί δεν προχωρούμε σε καταργήσεις γενικών και ειδικών γραμματειών στο υπουργείο Οικονομίας και ο ίδιος, ως αρμόδιος υπουργός πια, δεν κατήργησε καμία από αυτές, που ζητούσε απ’ τον προκάτοχό του να καταργήσει», παρατήρησε.

«Η κατάργηση φορέων και διοικητικών συμβουλίων, που είναι αχρείαστα και επιβαρύνουν την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, είναι κεντρική πολιτική μας επιλογή», απάντησε ο υφυπουργός Εσωτερικών και κατέληξε: «Είναι πολύ φυσιολογικό, κατά την εποχή της δικής σας διακυβέρνησης, να υπάρξει ένας προβληματισμός κατά πόσον εννοείτε την κατάργηση των φορέων, όταν ως κυβέρνηση επί πεντέμισι χρόνια, δημιουργήσατε δεκάδες ή και εκατοντάδες φορείς, ένα παραδημόσιο δίπλα στο Δημόσιο, σε μια εποχή που η χώρα αντιμετώπιζε ήδη δημοσιονομικά αδιέξοδα. Εμείς πάντως, ό,τι καλό ακούγεται, ό,τι θετικό ακούγεται, το εξετάζουμε με ευλάβεια».