Κοινωνία
Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010 15:33

Συνάντηση με την υπουργό ζητούν αγρότες από 15 μπλόκα

Συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, εντός του Σαββατοκύριακου, ζητούν οι εκπρόσωποι των αγροτών από 15 μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, εντός του Σαββατοκύριακου, ζητούν οι εκπρόσωποι των αγροτών από 15 μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, οι οποίοι συμμετείχαν στη σύσκεψη των Μαλγάρων http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1771596 .

Στη συνάντηση συμμετείχαν περισσότεροι από εκατό αγροτοσυνδικαλιστές από τα μπλόκα Προμαχώνα Σερρών, Παραλίμνης και Μελισσίου Πέλλας, Μαλγάρων, "Πράσινων Φαναριών" και Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, Νέας Τρίγλιας και Γαλάτιστας Χαλκιδικής, Βαρικού Πιερίας, Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, Βογατσικού Καστοριάς, Τυρνάβου, Πλατυκάμπου και Μικροθηβών Θεσσαλίας. Απουσίαζαν εκπρόσωποι των μπλόκων Νίκαιας και Αλαμάνας.

Νέα συνάντηση αύριο στις Σέρρες για την οριστικοποίηση των αιτημάτων

Ομόφωνα αποφασίστηκε να εκλέξουν συντονιστική επιτροπή αποτελούμενη από 30 άτομα (δύο από κάθε μπλόκο). Οι εκπρόσωποι των μπλόκων θα οριστικοποιήσουν το κοινό πλαίσιο θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων στη διάρκεια μιας δεύτερης συνάντησης η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στο ¶γκιστρο Σερρών, σε μικρή απόσταση από το μπλόκο του Προμαχώνα. Στη συνέχεια, θα κοινοποιήσουν το τελικό πλαίσιο των αιτημάτων τους στην κ. Μπατζελή, ζητώντας ταυτόχρονα να τη συναντήσουν.

Την ίδια ώρα, κλειστή παραμένει η Εγνατία οδός, στο ύψος της Χρυσούπολης, και στα Κερδύλλια, η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, στον κόμβο Νέας Τρίγλιας, Νέων Μουδανιών - Σιθωνίας, στις Καλύβες (από τις 13.00 έως τις 17.00), καθώς επίσης και ο δρόμος Σερρών - Θεσσαλονίκης, στο Στρυμονικό.

Αποκλεισμένο είναι το τελωνείο Δοϊράνης, ενώ μέχρι τις 19.00 θα είναι κλειστός και ο Προμαχώνας. Στη Δυτική Μακεδονία οι αγρότες έκλεισαν τον κάθετο άξονα της Εγνατίας (κόμβος Βογατσικού Καστοριάς) και την παλιά εθνική οδό Καστοριάς - Κοζάνης.

Εν τω μεταξύ παρέμβαση υπέρ των αγροτών στον εισαγγελά του Αρείου Πάγου έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σ. Χαλβατζής.

Ο κ. Χαλβατζής επικοινώνησε με τον κ. Τέντε και του εξέθεσε τη θέση, αλλά και την ανησυχία του ΚΚΕ για τη «συκοφαντική επίθεση» που αναπτύσσεται εναντίον των αγροτών από κυβερνητικά στελέχη και από Μ. Μ. Ενημέρωσης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ εξέφρασε επίσης την ανησυχία και την αντίθεση του κόμματός του σχετικά με τις «παραγγελίες ορισμένων εισαγγελέων για αυτόφωρες συλλήψεις αγροτών, αλλά και δημοσιεύματα για συλλογή στοιχείων, όπως αριθμούς κυκλοφορίας τρακτέρ και άλλων στοιχείων, ώστε να συγκροτηθούν κατηγορίες εναντίον αγροτών μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ