Κοινωνία
Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010 22:30

Κλειστός παραμένει ο μεθοριακός σταθμός Προμαχώνα

Κλειστός λόγω του μπλόκου των αγροτών παραμένει από το πρωί ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα.

Κλειστός λόγω του μπλόκου των αγροτών παραμένει από το πρωί ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα.

Σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών, Γιάννη Τουρτούρα, ο Προμαχώνας θα παραμείνει κλειστός και κατά τη διάρκεια της νύχτας, για φορτηγά, ενώ ελεύθερη είναι η διέλευση για τα ΙΧ οχήματα και λεωφορεία.

Αναφερόμενος στη συνάντηση των αγροτών στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, ο κ. Τουρτούρας την χαρακτήρισε ως «ιστορική στιγμή», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι ιστορικές στιγμές αυτές που ζούμε, το ρυάκι έγινε ποτάμι».

Μετά τη συνάντηση των αγροτών στα Μάλγαρα, οι αγρότες του Προμαχώνα επισκέφθηκαν και το μπλόκο στη Νίκαια Λάρισας.

Αύριο το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση των αγροτών στο ¶γγιστρο Σερρών. Στη συνάντηση δεν θα συμμετέχουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ) και της Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων (ΟΔΑΣ).

Αποκλεισμένη παραμένει η Εγνατία οδός, στη Χρυσούπολη και στα Κερδύλλια, τα τελωνεία Ορμενίου Έβρου και Δοϊράνης Κιλκίς.

Ανοιχτά είναι τα τρία μπλόκα της Θεσσαλονίκης, ενώ αγρότες από τη Χαλκιδική δίνουν περιοδικά στην κυκλοφορία τους δρόμους Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών και Νέων Μουδανιών - Σιθωνίας, στα σημεία Νέα Τρίγλια και Καλύβες, αντίστοιχα.

Κλειστά είναι τα σημεία Νίκαιας και Μικροθηβών στη Θεσσαλία, ενώ στους υπόλοιπους νομούς της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας τα τρακτέρ παραμένουν συγκεντρωμένα σε πολλά σημεία χωρίς να διακόπτουν την κυκλοφορία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ