Πολιτική
Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010 13:57

ΛΑ.Ο.Σ: «Όχι» σε διμερή διάλογο με την Τουρκία εφ’ όλης της ύλης

Την ανησυχία του ότι με την επιστολή Γ. Παπανδρέου στον Τούρκο ομόλογό του η χώρα κινδυνεύει να συρθεί σε διμερή διάλογο με την Τουρκία εφ’ όλης της ύλης, εκφράζει ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και καλεί τον πρωθυπουργό να δώσει στη δημοσιότητα τις ανταλλαγείσες επιστολές.

Σε ανακοίνωση που εξεδόθη μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής του ΛΑ.Ο.Σ. αναφέρονται τα εξής:

«Ενός κακού μύρια έπονται. Στην ατυχή χρονική συγκυρία της πλήρους οικονομικής κατάρρευσης της χώρας περιφρονείται και ακυρώνεται με τη μυστική διπλωματία του κ. Γ. Παπανδρέου η μέχρι τώρα εξωτερική μας πολιτική.

Με την αγνώστου περιεχομένου επιστολή του Πρωθυπουργού στον Τούρκο ομόλογό του, φοβούμεθα μήπως η χώρα σύρεται σε διμερή διάλογο με την Τουρκία εφ’ όλης της ύλης.

Με τις μεθοδεύσεις αυτές παραβιάζεται η πάγια Εθνική θέση μας ότι "το μοναδικό προς διευθέτηση θέμα με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας σύμφωνα με το ισχύον Δίκαιο της Θάλασσας", ένα ζήτημα το οποίο έχει αναδείξει ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης και από του βήματος της Βουλής αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Απορρίπτονται δε οποιεσδήποτε άλλες αιτιάσεις της Αγκύρας».

«Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό να δώσει πάραυτα στη δημοσιότητα τις ανταλλαγείσες επιστολές μεταξύ του ιδίου και του κ. Ερντογάν. Ο λαός πρέπει επιτέλους να γνωρίζει», καταλήγει η ανακοίνωση.