Κοινωνία
Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα, καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Πολύ ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη.

Βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα, καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Πολύ ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αρχικά στη Δυτική Μακεδονία και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 Μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως των βορειότερων περιοχών. Στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά, τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, αλλά σταδιακά θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στις Κυκλάδες πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στις βορειότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ που το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 Μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι 4 με Μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις στη βορειοδυτική χώρα προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Ανεμοι: Στα δυτικά και βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 8. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ, οι οποίοι σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 8 Μποφόρ. Σημαντική πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)