Πολιτική
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους στα ανατολικά και νότια θα είναι έντονες, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί στο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και την Ηπειρο και μέχρι το τέλος της ημέρας τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια βόρειοι μέτριοι και αργότερα ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι μέτριοι, που αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους μέτριους με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 12 έως 20 βαθμούς, στα δυτικά από 14 έως 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τρίτη στη Δυτική Ελλάδα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και στη Βόρεια Ελλάδα τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τις πρωϊνές ώρες στα νοτιοανατολικά καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και νότια.

Σήμερα στην Αττική προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι που το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους μέτριους με περαιτέρω ενίσχυση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι και αργότερα ισχυροί. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.