Αθλητικά
Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 18:53

Κύπελλο: Παναθηναϊκός - Καλλιθέα 2-0

Ο Παναθηναϊκός έκανε... copy-paste την εμφάνιση με τον Πιερικό αλλά τσέκαρε το εισιτήριο για τους «4» και τα Γιάννενα, νικώντας την Καλλιθέα με 2-0.

Ο Παναθηναϊκός έκανε... copy-paste την εμφάνιση με τον Πιερικό αλλά τσέκαρε το εισιτήριο για τους «4» και τα Γιάννενα, νικώντας την Καλλιθέα με 2-0.

Επιστροφή Γιούρκα και ευκαιρίες

Μετά από περίπου ενάμιση μήνα και το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 19 Δεκεμβρίου ο Γιούρκας Σεϊταρίδης επέστρεψε στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, έχοντας ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα. Από κει και πέρα, ο Νίκος Νιόπλιας έδωσε ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μάριο Γκαλίνοβιτς, αριστερά ο Δάρλας, δεξιά ο Σεϊταρίδης και ο Σαριέγκι με τον Μπίαρσμιρ στο κέντρο της άμυνας. Σιμάο, Καραγκούνης, Κλέιτον στον άξονα, αριστερό «φτερό» ο Λέτο, δεξί ο Χριστοδουλόπουλος και στην κορυφή ο Σισέ.

Σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να μπαίνεις δυνατά από την αρχή, να πιάνεις από τον... λαιμό τον αντίπαλο και να «καθαρίζεις». Να βάζεις ένα-δύο γρήγορα γκολ και να μην δώσεις δικαίωμα ούτε λεπτό να πιστέψει ο αντίπαλος ότι μπορεί να κάνει την... ζημιά.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να έχει και πολύ διάθεση στο παιχνίδι του, δημιούργησε ευκαιρίες και μάλιστα «κλασσικές» αλλά ο Σισέ επιβεβαίωσε ότι προσωρινά είναι εκτός ρέντας. Ο Νιόπλιας τον έριξε στην μάχη για να... ξεμπουκώσει αλλά ο Γάλλος «φονιάς» έχασε γκολ από αυτά που δεν χάνονται.

Θα ήταν... κωμικό να πούμε πως είναι θέμα ικανότητας για τον επιθετικό που κάνει πλάκα στην Σούπερ Λιγκ. Θέμα αυτοπεποίθησης είναι για να πάρει και πάλι μπροστά το «όπλο» της «πράσινης» επίθεσης αλλά στο πρώτο μέρος δεν τα κατάφερε.

Από κει και πέρα, εκτός από τον Καραγκούνη που έτρεψε δεξιά και αριστερά για να δημιουργήσει και τον Σεϊταρίδη που είχε κάποιες καλές σέντρες, οι υπόλοιποι έκαναν αγγαρεία. Δεν είδαν το παιχνίδι με την σοβαρότητα που θα έπρεπε και το 0-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Αλλαγές και γκολ

Με το... καλησπέρα της επανάληψης ο Νιόπλιας προχώρησε σε τριπλή αλλαγή. Δύο σε πρόσωπα και μία στο σύστημα. Πέρασε στο παιχνίδι τον Σαλπιγγίδη αντί του Χριστοδουλόπουλου και τον Πετρόπουλου στην θέση του Κλέιτον. Ο «Πετρογκόλ» πέρασε στο πλευρό του Σισέ και ο Παναθηναϊκός έπαιξε με 4-4-2 για πρώτη φορά φέτος.

Μία από τις αλλαγές του 45χρονου τεχνικού έδωσε και την λύση. Ο Σαλπιγγίδης ήταν στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και στο 51Ά έβαλε το «τριφύλλι» μπροστά στο σκορ. Δεύτερο συνεχόμενο τέρμα για τον Μακεδόνα επιθετικό.

Στην συνέχεια ξεκίνησε και πάλι η αγγαρεία, ο Παναθηναϊκός κατέβασε πολύ ρυθμούς και το μόνο αξιοσημειώτο ήταν το 2-0 στο 88Ά. Η σέντρα σουτ του Καραγκούνη βρήκε στα πόδια του Αρκούδα, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Μάλιστα ο παίκτης της Καλλιθέας έγινε σύνθημα στα χείλη των φίλων του Παναθηναϊκού για το... περίεργο όνομα του!

Πηγή: www.gazzetta.gr