Πολιτική
Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 19:28

Αντίθετος στην αύξηση του φόρου στα καύσιμα ο Γ. Καρατζαφέρης

Την αντίθεσή του σε φορολογικά μέτρα στα περίπου 2 εκατ. Ελλήνων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας στο Alter.

Την αντίθεσή του σε φορολογικά μέτρα στα περίπου 2 εκατ. Ελλήνων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας στο Alter.

O κ. Γιώργος Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι πρέπει να υπάρξει κλιμάκωση, λέγοντας ότι στα κατώτατα όρια, δηλαδή στα περίπου 2 εκατ. των πολιτών που ζουν κάτω απ΄ το όριο της φτώχειας, δεν μπορούμε να επιβάλλουμε κανενός είδους φόρο.

Αναφερόμενος στην εισοδηματική πολιτική πρότεινε την «αρχή του 7πλασίου», δηλαδή, όπως εξήγησε, κανένας μισθός στο δημόσιο να μην υπερβαίνει το 7πλάσιο του βασικού.

Δήλωσε τρομαγμένος από την πρόταση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για εκποίηση της περιουσίας στο ΙΚΑ και πρότεινε την δημιουργία ενός ενιαίου ασφαλιστικού φορέα και την δημιουργία μιας τράπεζας στην οποία θα περιέλθουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία των Ταμείων προς αξιοποίηση. Η τράπεζα αυτή - όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του Λα.Ο.Σ.- θα αξιοποιεί την περιουσία των Ταμείων και τα όποια κέρδη της θα αποτελούν πόρο για το ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο.

Σε ό,τι αφορά τα όρια συνταξιοδότησης, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ανέφερε ότι αυτά θα αυξηθούν συνολικά σ΄ όλη την Ευρώπη και μοιραία θα ακολουθήσει και η Ελλάδα.

Επιπλέον, χαρακτήρισε κοινωνικά άδικη την αύξηση του φόρου στα καύσιμα και υποστήριξε ότι αν και ο πρωθυπουργός γνωρίζει και το πρόβλημα του ελλείμματος και τις αιτίες που το δημιούργησαν, δεν έχει το «αποτελεσματικό αντίδοτο» για την καταπολέμηση του.

Για το πάγωμα των μισθών είπε πως εάν δεν ακολουθηθεί από υποχρεωτικές μετατάξεις υπαλλήλων έτσι ώστε να υπάρξει ορθολογικότερη κατανομή και να δούμε που υπάρχουν πραγματικά κενά, θα δημιουργήσει μόνο στρεβλώσεις και δυσλειτουργίες.

Πάντως, σε δηλώσεις του έξω από τη Βουλή αργότερα, εμφανίστηκε εκ νέου συναινετικός σημειώοντας: «Ο Πρωθυπουργός έχει στο μυαλό του μία

πορεία. Είναι φυσικό να υπάρχουν επιφυλάξεις, να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Όμως νομίζω, ότι σ΄ αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει ο

τόπος, δε μπορούμε να αναζητούμε λύσεις "a la

carte"».

«Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Σαμαράς δε θα υπαναχωρήσει, στο πλαίσιο μιας κριτικής συμμετοχής στα πολιτικά δρώμενα. Τα πράγματα είναι χειρότερα απ΄ ό,τι περιγράφονται. Χρειάζεται αυτή τη στιγμή να δώσουμε μία ορμή στα πράγματα και να δείξουμε στην Ευρώπη, να δείξουμε στους φιλο-κατήγορούς μας δημοσιογράφους ότι στην Ελλάδα υπάρχει σοβαρότητα».