Αθλητικά
Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 22:52

Ευρωλίγκα: Ολυμπιακός - Κίμκι 87-69

Ο Ολυμπιακός έπαιξε ωραίο μπάσκετ και… τρέχοντας έφθασε στο 2/2 κερδίζοντας την Κίμκι με 87-69 και πλέον αρχίζει να βλέπει την κορυφή του ομίλου να βάφεται «ερυθρόλευκη».

Ο Ολυμπιακός έπαιξε ωραίο μπάσκετ και… τρέχοντας έφθασε στο 2/2 κερδίζοντας την Κίμκι με 87-69 και πλέον αρχίζει να βλέπει την κορυφή του ομίλου να βάφεται «ερυθρόλευκη».

Déjà vu από Βιτόρια

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στη Βιτόρια κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ, παίρνοντας από την αρχή το προβάδισμα και υποχρεώνοντας τους Βάσκους να κυνηγούν στο σκορ. Οι Πειραιώτες μπήκαν στο ΣΕΦ με την ίδια... νοοτροπία και επέβαλλαν από την αρχή τον ρυθμό τους χωρίς να αφήσουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στην Κίμκι. Ο Γιοτάμ Χαλπερίν με τρίποντο έκανε το 9-4 για τους γηπεδούχους, δίνοντας το σύνθημα για το «ερυθρόλευκο» ξέσπασμα!

Ο Βούιτσιτς έδωσε λύσεις μέσα στη ρακέτα ενώ ο Τσίλντρες πρόσφερ το χάι- λάιτ του δεκαλέπτου αφού έκλεψε στην κορυφή της ρακέτας και με εντυπωσιακό κάρφωμα στον αιφνιδιασμό έκανε το 15-4 στο 7Ά. Με νέο τρίποντο του Χαλπερίν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 18-6 πριν ο Κλέιζα διαμορφώσει το 20-8 λίγο πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου. Η είσοδος του Ραούλ Λόπεζ δεν μπόρεσε να ανατρέψει τα δεδομένα για την Κίμκι που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, κλείνοντας μάλιστα το δεκάλεπτο με 10 λάθη, τα τέσσερα από τον Μοζγκόφ!

¶ντεξε στην πίεση

Με μπροστάρη τον Ρομπέρτας Γιαβτόκας η Κίμκι προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά, με τον Λιθουανό να μειώνει σε 22-14, πριν ο –πρώτος σκόρερ των Ρώσων στη διοργάνωση- Κέλι ΜακΚάρτι σημειώσει τους πρώτους του πόντους στο παιχνίδι κάνοντας το 22-17. ΠαρΆ όλα αυτά ο Ολυμπιακός έβρισκε λύσεις, διατηρώντας σταθερά το προβάδισμα στο σκορ σε αυτή την αντεπίθεση των φιλοξενούμενων.

Ο Μοζγκόφ με γκολ-φάουλ μετά από επιθετικό ριμπάουντ της Κίμκι έκανε το 27-22 στο 15'. Με επιμέρους σκορ 9-3 οι «ερυθρόλευκοι» έφεραν ξανά τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (38-28) με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο Σχορτσιανίτης, που άκουσε μάλιστα το όνομά του από την εξέδρα για δεύτερη φορά σήμερα, ο Χαλπερίν και η καλή άμυνα στον ΜακΚάρτι (5π. με 1/2 δίπ., 1/3 τρίπ. σε 17.55), διατηρούσαν τους Πειραιώτες στη θέση του οδηγού.

Λάνγκφορντ εναντίον όλων

Το one man show του Κιθ Λάνκγφορντ κράτησε όρθια την Κίμκι στην τρίτη περίοδο. Ο Αμερικανός γκαρντ πήρε «φωτιά» και με προσωπικές ενέργειες στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου μείωσε σε 42-37 για τους φιλοξενούμενους που δεν ήταν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν έτσι εύκολα. Μάλιστα ο Καμπέθας έριξε τη διαφορά για πρώτη φορά μετά από πολύ ώρα στους -4 (44-40) για την Κίμκι στα μέσα της τρίτης περιόδου!

Οι Πειραιώτες αντέδρασαν άμεσα, ανεβάζοντας την απόδοσή τους στην άμυνα την ώρα που οι φίλοι των «ερυθρολεύκων» τα... έβαλαν με τον Γιαβτόκας, μετά το αυστηρό αντιαθλητικό φάουλ που κέρδισε από τον Σχορτισανίτη. Ο Τεόντοσιτς έκανε το 54-46 στο 28Ά ενώ ο Σέρβος γκαρντ ήταν αυτός που εκτόξευσε τη διαφορά ξανά στο +10 (56-46) με 2/2 βολές. Ο Φριτζόν με τρίποντο από τη γωνία μείωσε σε 58-52 ωστόσο ο Τεόντοσιτς ήταν αυτός που έβαλε την τελευταία πινελιά με γκολ- φάουλ στα -0.08ΆΆ κάνοντας το 61-52 στο 30Ά.

Το απόλυτο αφεντικό

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει δώρα στην Κίμκι. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη συνέχισαν με το γκάζι πατημένο με σαφή πρόθεση να δείξουν στους Ρώσους ποιος είναι το αφεντικό στο ΣΕΦ. Οι Πειραιώτες μπλόκαραν τα επιθετικά ατού των φιλοξενούμενων, την ώρα που ο Θοδωρής Παπαλουκάς έστελνε τη διαφορά στο +8 (64-52) με τρίποντο. Με 2/2 βολές του Κλέιζα και καλάθι του «Τεό», οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 72-54 κόντρα στην ομάδα του Σκαριόλο που αδυνατούσε να βρει λύσεις στο ξέσπασμα των γηπεδούχων!

Ο Λάνγκφορντ σίγησε, την ώρα που οι Ρώσοι στηρίχτηκαν στα ξεσπάσματα του ΜακΚάρτι. Αυτό ήταν... Το νερό μπήκε από νωρίς στο αυλάκι για τον Ολυμπιακό που διατηρούσε τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας. Ο Τσίλντρες με 2/2 βολές έκανε το 76-57 στο 36 την ώρα που οι φίλοι των «ερυθρολεύκων» ζητούσαν επιτακτικά νίκη επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο! Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε ακόμα και με +21 (87-66) επικρατώντας τελικά με το ευρύ 87-69 και διπλασιάζοντας τις νίκες του στο TOP-16 της Ευρωλίγκα!

Τα δεκάλεπτα: 22-10, 38-28, 61-52, 87-69

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 7 (1), Πεν, Τσίλντρες 9, Βούισιτς 11, Χαλπερίν 15 (2), Κλέιζα 12, Μαυροκεφαλίδης 10, Βασιλόπουλος, Μπέβερλι, Τεόντοσιτς 9, Σχορτσιανίτης 14

Κίμκι (Σκαριόλο): Λάνγκφορντ 18 (1), Φριντζόν 5 (1), Καμπέθας 3 (1), Ντιμίτριεφ, Γιανκούνας 5 (1), Γκουμπάνοφ 3, Γιαβτόκας 10, Λόπεθ 5 (1), ΜακΚάρτι 15, Μοζγκόφ 5

Πηγή: www.gazzetta.gr