Αθλητικά
Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 23:44

Γιαννάκης: Είχαμε καθαρό μυαλό

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Κίμκι και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση και την πρώτη θέση στον όμιλο και ο Παναγιώτης Γιαννάκης είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από την απόδοση των «ερυθρολεύκων».

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Κίμκι και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση και την πρώτη θέση στον όμιλο και ο Παναγιώτης Γιαννάκης είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από την απόδοση των «ερυθρολεύκων».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα με έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες. Χρειαζόταν να έχουμε υπομονή και καθαρό μυαλό γιατί ξέρουμε ότι όλες οι ομάδες που έρχονται εδώ, έχουν κίνητρο απέναντί μας και προσπαθούν να χαλάσουν τον ρυθμό μας. Είχαμε αποφασιστηκότητα και καθαρό μυαλό. Όταν η Κίμκι μας δημιουργούσε πρόβλημα, πηγαίναμε το ματς εκεί που θελάμε και πετύχαμε μια καλή νίκη.

Υπήρξαν στιγμές που προσφέραμε ωραίες συνεργασίες και ο κόσμος μας ήταν πραγματικά καλός. Μας βοήθησε και απέδειξε οτι στο ΣΕΦ η ατμόσφαιρα είναι καλή για τέτοια παιχνίδια. Έχουμε παιδια τα οποία μπορούν με διαφορετικό τρόπο να μας δώσουν σκορ και αυτό έχει φανεί ως τωρα. Η ζώνη απλά μας δημιουργεί πιο αργές πάσες, ωστόσο σήμερα τουλάχιστον το βελτιώσαμε. Κανείς δεν μας έχει κερδίσει με τη ζώνη ενώ είναι πολύ σημαντικό το ότι φτάνουμε σε υψηλό σρκο χωρίς να εκβιάζουμε τον αιφνιδιασμό. Είναι η ικανότητά μας ως ομάδα να το διαχειριστούμε αυτό».

Σκαριόλο: «Μας τελείωσε η ενέργεια»

Στην έλλειψη εμπειρίας της ομάδας του στάθηκε ο Σέρτζιο Σκαριόλο, κάνοντας ειδική αναφορά στον Γιοτάμ Χαλπερίν: «Όπως συμβαίνει πολλές φορές φέτος, ξεκινήσαμε το ματς νωθρά και επιτρέψαμε στον αντίπαλό μας να ξεφύγει στο σκορ. Μπήκαμε φοβισμένοι και τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα όταν η διαφορά πήγε ψηλά υπέρ του Ολυμπιακού. Μπορώ να πω ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί για 30 λεπτά και δημιουργήσαμε προβλήματα σε μια ομάδα ανώτερου επιπέδου, ωστόσο στη συνέχεια μας τελείωσε η ενέργεια και η απόδοση της ομάδας μου έπεσε.

Ξέραμε για τον Μπουρούση ότι είχε πρόβλημα, ενώ όσον αφορά στον Χαλπερίν και τα προβλήματα που μας δημιούργησε, γι αυτόν ακριβώς τον λόγο αγωνίζεται σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός! Τα υψηλά ποσοστά του Ολυμπιακού είναι δείγμα έλλειψης εμπειρίας της ομάδας μας. Λίγοι παίκτες της Κίμκι έχουν αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα στο παρελθόν, δεν κάναμε φάουλ και επιτρέψαμε στον αντίπαλό μας να ξεφύγει».

Πηγή: www.gazzetta.gr