Πολιτική
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα καταιγίδες. Σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα ισχυροί έως πολύ ισχυροί και πιθανώς τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Από τις βραδινές ώρες στα βόρεια οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 11 έως 21 βαθμούς, στα

δυτικά από 13 έως 24 και στην υπόλοιπη χώρα από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τετάρτη, στην Ανατολική και νότια Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις πρωϊνές ώρες θα είναι αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί εως πολύ ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά.

Στην Αττική σήμερα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά και

βόρεια θα είναι αυξημένες και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές το πρωϊ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία στην Αθηνά θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.