Πολιτική
Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2010 13:32

ΛΑ.Ο.Σ.: «Μ.Κ.Ο. με κυβερνητικά χρήματα είναι προφανώς ένα είδος ανεκδότου»

«Μη Κυβερνητική Οργάνωση με κυβερνητικά χρήματα είναι προφανώς ένα είδος ανεκδότου, από αυτά που μόνο η χώρα μας μπορεί να παράγει», παρατήρησε ο γραμματέας του ΛΑ.Ο.Σ. και αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπροσώπος, ¶δωνις Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή.

«Μη Κυβερνητική Οργάνωση με κυβερνητικά χρήματα είναι προφανώς ένα είδος ανεκδότου, από αυτά που μόνο η χώρα μας μπορεί να παράγει», παρατήρησε ο γραμματέας του ΛΑ.Ο.Σ. και αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπροσώπος, ¶δωνις Γεωργιάδης, κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. προς τον πρωθυπουργό, για τη χρηματοδότηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ).

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η χώρα μας έχει δεκαπλάσιο αριθμό χρηματοδοτούμενων Μ.Κ.Ο από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας και καταγγελία του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών Πέτρου Δούκα ότι το 70% των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων είναι κρατικοδίαιτες και παίρνουν τα χρήματα με αδιαφανή κριτήρια.

«Τι θα πει Μη Κυβερνητική Οργάνωση με κρατικά χρήματα; Θέλουν κάποιοι άνθρωποι να επιτελέσουν ένα έργο; Μάλιστα! Πολύ ωραία, να το κάνουν. Κανείς δεν τους εμποδίζει να βρουν χρήματα και να το κάνουν. Και επειδή ακριβώς θα βρουν χρήματα μόνοι τους, θα είναι και η οργάνωση πράγματι “μη κυβερνητική”. Μη Κυβερνητική Οργάνωση με κυβερνητικά χρήματα είναι προφανώς ένα είδος ανεκδότου, από αυτά που μόνο η χώρα μας μπορεί να παράγει», υπογράμμισε ο αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπροσώπος του ΛΑ.Ο.Σ.