Πολιτική
Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2010 10:09

Επισκόπηση κυριακάτικου Τύπου

Η κατάσταση της οικονομίας και το αναμενόμενο φορολογικό νομοσχέδιο, το καθεστώς των επιδομάτων στην Ελλάδα και τα σχέδια της κυβέρνησης για τα νέα όρια ηλικίας και τις άλλες προβλέψεις του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου κυριαρχούν στους πρωτοσέλιδους τίτλους των κυριακάτικων εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σύνταξη στα 67 με "ενισχυμένα ένσημα"! Το σχέδιο της κυβέρνησης για τα νέα όρια ηλικίας ανακοινώνει την Τρίτη ο Ανδρέας Λοβέρδος".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής: "Οι μεγάλοι χαμένοι του νέου ασφαλιστικού. Η "Α.τ.Κ." αποκαλύπτει το σχέδιο της κυβέρνησης για τις αυξήσεις των ορίων ηλικίας".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Βουλιάζουν οι τράπεζες. "Ρέει αίμα" στη Σοφοκλέους- Θεατής η κυβέρνηση".

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Πληρώστε τους την Τετάρτη".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Σχέδιο "χειροπέδες" για επώνυμους φοροφυγάδες και λουκέτο σε επιχειρήσεις που παρανομούν. Συλλήψεις για παραδειγματισμό θέλει η κυβέρνηση".

ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Ολο το σχέδιο για τις συντάξεις. Αποκλειστικό: Για ποιους ανεβαίνουν τα όρια ηλικίας. Τι θα γίνει με τα βαρέα και ανθυγιεινά. Τι αλλάζει για Ενοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας . Ποιοι διασώζονται".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Ξεκαθαρίζει το τοποίο για μισθούς, συντάξεις και φορολογία. Ο Υπουργός Οικονομικών ανοίγει τα χαρτιά του στο "Εθνος της Κυριακής".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Δικτατορία" κήρυξε ο Ιερώνυμος".

Η ΕΠΟΧΗ: "Τα...."γουρουνάκια" ξεσηκώνονται. Την Τετάρτη 10 Φλεβάρη η απεργία στο δημόσιο. Μεγάλη καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ κατά των μέτρων".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ιστορίες αλόγιστης σπατάλης. Εξωφρενικά επιδόματα, σκανδαλώδεις αυξήσεις και αμοιβές υπαλλήλων στη Βουλή και τον ΟΣΕ".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εμφραγμα και στάση πληρωμών στον ιδιωτικό τομέα. Το 70% των επιχειρήσεων αδυνατεί να καταβάλει μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές, ενώ το 30% πάει για πτώχευση".

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Η μαύρη λίστα των επιδομάτων. Δημόσιο: Ποιες είναι οι ειδικές παροχές των υπαλλήλων που θέλει να...ψαλιδίσει η κυβέρνηση".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ολοι στην απεργία του ΠΑΜΕ την Τετάρτη στις 10 Φλεβάρη. Στην ενιαία αντεργατική επίθεση καθολική εργατική αντεπίθεση".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Καταιγίδα" για μισθωτούς ελεύθερους επαγγελματίες. Εντός της εβδομάδας ανακοινώνεται το φορολογικό νομοσχέδιο".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Κόβονται δώρα και άδειες! Αυτές είναι οι ...παροχές και οι ...αυξήσεις που υποσχόταν ο Γιώργος".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Οικογενειακό τεκμήριο 35.000 ευρώ. Θα ισχύει για κάθε 4μελή οικογένεια με σπίτι και αυτοκίνητο. Αντικειμενικό σύστημα φορολόγησης με τον νέο νόμο για όσους διαφεύγουν μέχρι σήμερα από την Εφορία".

Realnews: "Χρόνια Πολλά κ. Χριστοφοράκο"! Ευχές και δώρα πολιτικών από και προς τον Mr Siemens".

ΝΙΚΗ: "Εμφύλια σύρραξη "ματώνει" το ΠΑΣΟΚ. Μέχρι τελικής πτώσης ο πόλεμος λαϊκών - εκσυγχρονιστών".

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Είπα- Ξείπα Παπανδρέου με κόστος 825 εκατ. ευρώ. Πώς πληρώνουμε ακριβά την ...αργοπορία του πρωθυπουργού να εφαρμόσει αυτά που έλεγε προεκλογικά ο Κ. Καραμανλής".

VETO της Κυριακής: "Ψήφος εμπιστοσύνης στους "σκληρούς " της κυβέρνησης. Το αποτέλεσμα της ηλεκτρονικής κάλπης".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "Οι αλλαγές σε φόρους- συντάξεις. Ποιοι θίγονται, ποιοι ευνοούνται από τα μέτρα".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Πώς κλέβουν τα ταμεία. Πάρτι εκατομμυρίων σε βάρος των ασφαλισμένων. 400 εκατ. ευρώ χρωστούν οι φαρμακοβιομηχανίες, καθώς δεν αποδίδουν το 4% του τζίρου, όπως προβλέπει νόμος του 2006".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΕΞΠΡΕΣ: "Παράταση παγώματος στην αγορά κατοικιών".

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ: "Το παιγνίδι των hedge funds. Οι επιθέσεις, τα αδιέξοδα και η ευρωπαϊκή (μη) απάντηση. Η εβδομάδα που συγκλόνισε την αγορά ομολόγων και μετοχών του Νότου".