Πολιτική
Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2010 13:31

Αναγκαία κρίνουν τα μέτρα οι πολίτες

Αναγκαίες θεωρούν οι πολίτες τις ρυθμίσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για κυριακάτικη εφημερίδα. Εκφράζουν παράλληλα την αντίθεση τους στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Αναγκαίες θεωρούν οι πολίτες τις ρυθμίσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής. Ταυτόχρονα εκφράζουν την αντίθεση τους στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και απαιτούν από τα κόμματα συνεννόηση και εθνική συσστράτευση.

Το 64,1% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η κυβέρνηση χειρίζεται τα ζητήματα της οικονομίας προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ σχεδόν το ίδιο ποσοστό (64,3) δήλωσε ότι τα μέτρα ήταν αναγκαία. Μόλις ένα ποσοστό 35% εξακολουθεί να πιστεύει ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για λιγότερο «σκληρές» πολιτικές.

Επίσης, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση τάσσονται στην πλειονότητά τους κατά της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και σε ποσοστό 60,5% κατά της αύξησης της φορολογίας στα καύσιμα.

Παρ΄ ότι πάντως οι Έλληνες επιδοκιμάζουν τα νέα μέτρα, δεν τα θεωρούν αρκετά για να σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία. Ένα ποσοστό 50,2% πιστεύει ότι οι νέες ρυθμίσεις δεν είναι ικανές να σταματήσουν το κύμα υποβάθμισης της δανειοληπτικής ικανότητας της χώρας.