Πολιτική
Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική νησιωτική χώρα, χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο – πάνω από 300 μέτρα - και σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από Βορρά προς Νότο, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική νησιωτική χώρα, χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο – πάνω από 300 μέτρα - και σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από Βορρά προς Νότο, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αρχικά νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές κυρίως της Θράκη – πάνω από 300 μέτρα. Τα φαινόμενα το πρωΐ στη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα. Βελτίωση αρχικά στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία δεν θα υπερβεί τους 11 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και το πρωΐ τοπικά 8 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρά βαθμιαία όμως στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Βαθμιαία και από Βορρά προς Νότο θα στραφούν σε βόρειους 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερα και χιόνια στα γύρω ορεινά τις πρωϊνές ώρες. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες αρχικά και σταδιακή βελτίωση προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές και χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία στα δυτικά και την Πελοπόννησο οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και τη νύχτα στο Νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο καταιγίδες.

Ανεμοι: Στα δυτικά ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 με 6 και το βράδυ στο Ιόνιο 7 Μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)