Πολιτική
Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2010 17:04

Κυρ. Μητσοτάκης: Aμφίβολη η αποτελεσματικότητα των μέτρων για τον Ασωπό

Αμφίβολη χαρακτηρίζει ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ανακοινώθηκαν από την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τον Ασωπό.

Αμφίβολη χαρακτηρίζει ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ανακοινώθηκαν από την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τον Ασωπό http://control.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1775457 .

«Οι σημερινές εξαγγελίες της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τον Ασωπό είναι μια σειρά ρυθμίσεων που έχουν συζητηθεί επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια σε θεωρητικό επίπεδο αλλά δεν έχουν εφαρμοστεί στην πράξη», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης.

Υποστηρίζει δε ότι «είναι αμφίβολη η αποτελεσματικότητα των μέτρων που ανακοινώθηκαν, πολλά από τα οποία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όταν δεν συνοδεύονται ούτε από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ούτε από εκτίμηση του κόστους και των πηγών άντλησης των πόρων που χρειάζεται να δαπανηθούν ούτε από μια ριζική αναδιάρθρωση της διοικητικής δομής η οποία θα κληθεί να τα εφαρμόσει στην πράξη».

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, «η αποτελεσματική αντιμετώπιση της ρύπανσης του Ασωπού και η προστασία των υδάτινων πόρων της ευρύτερης περιοχής δεν εξαρτώνται μόνο από τα επιμέρους μέτρα που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο».

«Εξαρτάται κυρίως», όπως αναφέρει, «από την εφαρμογή μιας συνολικής πολιτικής για το ευρύτερο πρόβλημα της διάθεσης και διαχείρισης των βιομηχανικών επικίνδυνων αποβλήτων σε ολόκληρη τη χώρα, ζήτημα για το οποίο η κυβέρνηση φαίνεται να μην έχει ούτε σχέδιο ούτε συγκεκριμένη κατεύθυνση».

«Αυτό είναι το κλειδί και για να λύσουμε οριστικά προβλήματα όπως αυτό του Ασωπού και για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθούν άλλα τέτοια φαινόμενα και σε άλλες περιοχές στο μέλλον», καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.