Πολιτική
Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Πρόσκαιρα βελτιωμένο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με νέα επιδείνωση από το βράδυ και από τα δυτικά με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και ισχυρούς νοτίους ανέμους στο Ιόνιο.

Πρόσκαιρα βελτιωμένο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με νέα επιδείνωση από το βράδυ και από τα δυτικά με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και ισχυρούς νοτίους ανέμους στο Ιόνιο.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές στην Ανατολική Μακεδονία. Οι νεφώσεις από το απόγευμα στα δυτικά θα αυξηθούν και αργά τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους. Θερμοκρασία: Από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη. Τοπικά παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και χιόνια στα ορεινά. Καταιγίδες τη νύχτα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 5 με 6 με βαθμιαία ενίσχυση 7 τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές. Από το απόγευμα οι νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν βροχές και χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 Μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί, αλλά από το βράδυ θα αυξηθούν οι νεφώσεις και θα σημειωθούν εκ νέου τοπικές βροχές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 τοπικά 6 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές. Τα φαινόμενα γρήγορα θα παρουσιάσουν ύφεση, αλλά από το βράδυ θα αυξηθούν οι νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 Μποφόρ. Βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς έως 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Τοπικές νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν βροχές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και αργά τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς. Θερμοκρασία: Από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά ιδιαίτερα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 9 Μποφόρ, που το απόγευμα θα στραφούν στα δυτικά σε νοτιοδυτικούς με τάση εξασθένησης. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)