Πολιτική
Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010 06:53

Η ατζέντα της ημέρας

* Επίσκεψη στο Παρίσι πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προσκεκλημένος του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί.

* Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ. Απεργούν οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Σχολεία, τα Πανεπιστήμια, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τα Δικαστήρια, τους Δήμους, τις Κοινότητες, στα Υπουργεία, τα Τελωνεία και τις Εφορίες. Απεργούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Στάσεις εργασίας στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο από τις 6-9 το πρωΐ από τις 2-5 μ.μ. και από τις 10-12 τα μεσάνυχτα. Εικοσιτετράωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα και το ΠΑΜΕ στον ιδιωτικό τομέα.

* Στο πλαίσιο του καθαρισμού και της απολύμανσης πλατειών και πεζοδρόμων του Δήμου Πειραιά το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τον Τομέα Β2' ήτοι: Πλατεία Αλεξάνδρας (περιμετρικά της σιδερένιας κατασκευής), Β. Γεωργίου (από το άγαλμα της Μητέρας έως Θεάτρου), Βούλγαρη (Λαϊκή Πέμπτης μεσημέρι).

* Σήμερα Τετάρτη όπως κάθε Τετάρτη έως τις 26 Φεβρουαρίου 2010, η «Παναεροπορική Εθελοντική Αιμοδοσία» σε όλες τις μονάδες και τις υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας.

* Στις 10 π.μ. η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου θα συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη με θέμα: «Ευρωπαϊκή Πολιτική για τη Μετανάστευση: Σύγχρονες Προκλήσεις &Επιπτώσεις στις Μεσογειακές Χώρες Μέλη της Ε.Ε.», που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Royal Olympic.

* Στις 10 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

* Στις 10 π.μ. η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, θα παρευρεθεί στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

* Στις 10:30 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

* Στις 11 π.μ. ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα παρευρεθεί στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

* Στις 12 το μεσημέρι στος Hotel de Lassay στο Παρίσι συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Μπερνάν Ακουαγιέ.

* Στις 12 το μεσημέρι στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου συνέντευξη των Γιατρών του Κόσμου και παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού για τη δράση τους στην Αϊτή.

* Στη 1 μ.μ. L’ Elysee στο Παρίσι, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

* Στις 4:30 μ.μ. στο Hotel de Matignon στο Παρίσι, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Φιγιόν.

* Στις 7 μ.μ. συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ, παρουσία του διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια.

* Στις 7 μ.μ. η τακτική δημόσια συνεδρίαση του Δήμου Καρδαμύλων με αποκλειστικό θέμα την ψήφιση προϋπολογισμού 2010.

* Στις 8 μ.μ. στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου παρουσίαση του βιβλίου της Μπέττυς Βακαλάκου με τίτλο: «Πόσο πάει η απαγωγή του Κώστα Ταχτσή».

* Στις 8:30 μ.μ. στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Γιώργου Παπανδρέου θα παρακαθίσει στο δείπνο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.