Μπορεί όλα τα παιδιά να αγαπούν τα γλυκά, ωστόσο εκείνα που προτιμούν τις ιδιαίτερα γλυκές γεύσεις ενδέχεται να πάσχουν από κατάθλιψη ή να έχουν αυξημένο κίνδυνο μελλοντικών προβλημάτων με το αλκοόλ, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.
Μπορεί όλα τα παιδιά να αγαπούν τα γλυκά, ωστόσο εκείνα που προτιμούν τις ιδιαίτερα γλυκές γεύσεις ενδέχεται να πάσχουν από κατάθλιψη ή να έχουν αυξημένο κίνδυνο μελλοντικών προβλημάτων με το αλκοόλ, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.
Η έρευνα, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Addiction», υποστηρίζει ότι κάποια παιδιά βρίσκουν ιδιαίτερα ελκυστικές τις πολύ γλυκές γεύσεις και αυτά τα παιδιά είναι πιο πιθανό να έχουν αλκοολικό συγγενή ή να έχουν τα ίδια συμπτώματα κατάθλιψης.
Για τους σκοπούς της έρευνας, οι επιστήμονες από το Monell Chemical Senses Center ζήτησαν από 300 παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, εκ των οποίων τα μισά είχαν κάποιο συγγενή με πρόβλημα αλκοολισμού και το ένα τέταρτο συμπτώματα κατάθλιψης, να δοκιμάσουν πέντε ποτά που περιείχαν διαφορετικές ποσότητες ζάχαρης.
Τη μεγαλύτερη προτίμηση προς τις πιο γλυκές γεύσεις επέδειξαν τα 37 παιδιά που είχαν και ιστορικό αλκοολισμού στην οικογένεια και συμπτώματα κατάθλιψης. Τα παιδιά αυτά επέλεξαν το ποτό που περιείχε 24% σακχαρόζη, που αντιστοιχεί σε 14 κουταλιές ζάχαρης σε ένα φλιτζάνι νερό.
Δεν είναι ακόμα γνωστό εάν η αγάπη αυτή για τις γλυκές γεύσεις οφείλεται στα γονίδια ή στον τρόπο που έχουν μεγαλώσει.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η γλυκιά γεύση και το αλκοόλ ενεργοποιούν τα ίδια κέντρα στον εγκέφαλο. Οι αλκοολικοί έχουν επίσης ιδιαίτερη αδυναμία στα γλυκά.