Πολιτική
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010 05:55

Πρόγνωση καιρού

Υφεση της κακοκαιρίας, κυρίως στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα και σταδιακά στη Βόρεια Ελλάδα, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Υφεση της κακοκαιρίας, κυρίως στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα και σταδιακά στη Βόρεια Ελλάδα, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά βελτιωμένος καιρός. πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας κυρίως το πρωΐ. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 και νότια τοπικά 8 Μποφόρ που από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών μικρής διάρκειας. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ που τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 Μποφόρ και στα νότια τοπικά 9 με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 που από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές το πρωΐ. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ, και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Ανεμο: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 8 Μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν από τα δυτικά σε δυτικούς. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)