Πολιτική
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010 05:20

Πρόγνωση καιρού

Αρχικά βελτιωμένο καιρό και βαθμιαία βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αρχικά βελτιωμένο καιρό και βαθμιαία βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αρχικά τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά αίθριος καιρός σταδιακά όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση τη νύχτα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και από το μεσημέρι στα νότια τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες τις πρωϊνές και βραδυνές ώρες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους μέχρι 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που από το βράδυ στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 που από το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 5 με 7 και τοπικά στα βόρεια στα 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αρχικά αίθριος καιρός. Σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές. Από το απόγευμα πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα μέχρι 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αρχικά αίθριος καιρός σταδιακά όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι θα εκδηλωθεί βροχή και πιθανώς καταιγίδα. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα μέχρι 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια και τις Κυκλάδες. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Από το απόγευμα σε όλη τη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Δυτικοί 5 με 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)